Quantcast
ndr9502 hr 1

Αbiti in Scena: Μια έκθεση αφιερωμένη στο έργο του Valentino Garavani

Με αφορμή τα 90ά γενέθλια του Valentino Garavani, ιδρυτή του οίκου μόδας Valentino, το Teatro Sociale το οποίο βρίσκεται στη Βογκέρα, φιλοξενεί την έκθεση Αbiti in scena, η οποία περιλαμβάνει δημιουργίες του Valentino από τη δεκαετία του 1960 έως την πρώτη δεκαετία του 21ου αιώνα, με κομμάτια από την Valentino red συλλογή να βρίσκονται στο επίκεντρο.

ndr9312 hr 1

“Red is a colour that is not shy”, έχει πει ο Garavani για την αγαπημένη του απόχρωση, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί ως ο “τελευταίος αυτοκράτορας” της μόδας μετά την αποχώρησή του από το τιμόνι του οίκου το 2008.

Το Teatro Sociale di Voghera, είναι ένας χώρος που χτίστηκε το 1842 ενώ ανακαινίστηκε το 2018 μετά από σχεδόν τρεις δεκαετίες αχρησίας.  Βρίσκεται στη βόρεια περιοχή της Παβίας της Ιταλίας  και θα φιλοξενήσει την έκθεση μέχρι τις 5 Ιουνίου 2022.

Στους αμφιθεατρικούς χώρους – οι οποίοι ντύθηκαν στο χαρακτηριστικό κόκκινο του οίκου- οι επισκέπτες θα ανακαλύψουν έργα από τα 50 χρόνια σχεδιαστικής διαδρομής του Valentino. Παράλληλα με τις δημιουργίες εκτίθενται κείμενα, σκίτσα και σχέδια, μέχρι αποκόμματα εφημερίδων και φωτογραφίες που απεικονίζουν την εποχή που τα ρούχα έκαναν το ντεμπούτο τους.

ndr9506 hr 1

Οι εορτασμοί των γενεθλίων του Valentino Garavani θα συνεχιστούν και τον επόμενο μήνα με την κυκλοφορία ενός hoodie- δημιουργία του Pierpaolo Piccioli, creative director του οίκου- τα έσοδα από την πώληση του οποίου θα διατεθούν στο ομώνυμο ίδρυμά του, Fondazione Valentino Garavani και Giancarlo Giammetti (συνυδριτή του οίκου).

457abb 2bada2d6c36a4c1e879d093e05d6998fmv2 1

Πρόκειται για ένα απλό σχεδιαστικά φούτερ με κουκούλα,  σε μαύρο χρώμα, διακοσμημένο με ένα από τα φημισμένα αποφθέγματα του σχεδιαστή, γραμμένο με κόκκινο χρώμα: “I love beauty, it’s not my fault’”, φράση που περιγράφει τη φιλοσοφία του τόσο στη δουλειά όσο και την ίδια τη ζωή.

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 11 Μαΐου έως τις 5 Ιουνίου 2022.

Source | Wallpaper Mag

More Stories
Vipp Cold Hawaii 15 (1)
Vipp Cold Hawaii: H απομονωμένη κατοικία στο Εθνικό Πάρκο Thy της Δανίας
DIDÉE.GR