Quantcast
QrHe8CGysSPwm3rUHUZ86R

Omega x Swatch: H συνεργασία της χρονιάς

Η Omega και η Swatch δοκίμασαν μέσω του μυστηρίου να τραβήξουν την προσοχή, βγάζοντας ολοσέλιδες διαφημίσεις στους New York Times με τις φράσεις: “Ήρθε η ώρα να αλλάξετε το Swatch σας” ή “Ήρθε η ώρα να αλλάξετε το Omega σας.” Κανείς δεν ήξερε τι σήμαινε αυτό, μέχρι πριν λίγες μέρες.

Το σούπερ μυστικό αποκαλύφθηκε και το MoonSwatch έκανε την εμφάνισή του. Πρόκειται για ένα Omega Speedmaster Moonwatch, αλλά “Swatchified”. Αντί για θήκη από ανοξείδωτο χάλυβα, το MoonSwatch είναι κατασκευασμένο από το BioCeramic της Swatch, το οποίο αποτελείται από ένα μείγμα ⅔ κεραμικού και ⅓ πλαστικού βιολογικής προέλευσης.
Συνολικά, υπάρχουν 11 παραλλαγές του νέου MoonSwatch – ουσιαστικά, 11 χρωματικές αποχρώσεις – που η καθεμία αντιστοιχεί σε έναν συγκεκριμένο πλανήτη. Κάθε έκδοση ονομάζεται “Αποστολή” (Mission), επομένως υπάρχει η Αποστολή στον Ερμή, η Αποστολή στη Σελήνη, η Αποστολή στον Άρη και ούτω καθεξής.

single card variation 2 Mercury 670x670 single card variation 2 Moon 670x670 single card variation 2 Sun 670x670

Κάθε συνδυασμός είναι μοναδικός για το ουράνιο σώμα που αντιπροσωπεύει. Το Mission to Neptune διαθέτει μια πλήρη μπλε αισθητική (όπως ο πλανήτης) με μπλε καντράν. Η αποστολή στη Γη χρησιμοποιεί το πράσινο των ηπείρων της σε συνδυασμό με μπλε καντράν και καφέ δείκτες. Μερικοί (όπως ο Ερμής) είναι πιο συντηρητικοί στο σχεδιασμό, ενώ άλλοι (όπως ο Κρόνος) ενσωματώνουν και εικόνες πλανητών.

single card variation 2 Pluto 670x670 single card variation 2 Mars 670x670 single card variation 2 Saturne 670x670

Κάθε ρολόι είναι εξοπλισμένο με λουράκι βέλκρο με διπλό σήμα Omega και Swatch. Η τιμή των ρολογιών είναι 260$ (250 ευρώ).

Κατά τη δημιουργία αυτής της σειράς συνεργασίας, η Omega και η Swatch παρέμειναν πιστές στο σχέδιο του Moonwatch, διαμέτρου 42 mm, δημιουργώντας έτσι ένα εξαιρετικά φανταχτερό Swatch που λειτουργεί ως πύλη για την πιο high-end ωρολογοποιία.

Φυσικά, υπάρχουν μειονεκτήματα που παίζουν ρόλο – εξ’ου και η χαμηλότερη τιμή, όπως τα μόλις 30 μέτρα αντοχής στο νερό και το συνολικό επίπεδο φινιρίσματος σε σύγκριση με ένα Moonwatch των 6.000 $. Παρόλαυτα πρόκειται για μια εξαιρετική τιμή για αναμφισβήτητα ενδιαφέροντα ρολόγια.

660 440 moonswatch earth 2 660 440 moonswatch moon 2

Είναι -πολύ- άνευ προηγουμένου να βλέπεις μια εταιρεία όπως η Omega να “εκδημοκρατίζει” ένα βασικό της ρολόι όπως αυτό και να το κάνει τόσο προσιτό.

Image may contain Wristwatch Building Clock Tower Architecture and Tower

More Stories
Grande Bretagne web
150 Χρόνια Μεγάλη Βρεταννία: Always Grand
DIDÉE.GR