Quantcast
ctphsept19 012 copenhagen ganni karlsen 0004

Ditte και Nicolaj Reffstrup: Οι ιδρυτές της GANNI σε μια κοινή συνέντευξη για το νέο τους βιβλίο

Οι ιδρυτές της Ganni, Ditte και Nicolaj Reffstrup με αφορμή την έκδοση του νέου τους βιβλίου “Gimme More”, που κυκλοφόρησε από τον εκδοτικό οίκο Rizzoli, μίλησαν στο Another Mag για την πορεία τους, την εμπιστοσύνη, την κοινωνική ευθύνη αλλά και τα πάρτι.

Το ζευγάρι Ditte και Nicolaj Reffstrup βρέθηκε στο τιμόνι του δανέζικου brand Ganni πριν από μια δεκαετία, μετατρέποντάς το σε μια διεθνή ιστορία επιτυχίας. Creative director και CEO, αντίστοιχα, ανέτρεψαν την αντίληψη του “Scandi cool”, αγνοώντας τον μινιμαλισμό και σχεδιάζοντας ρούχα με παιχνιδιάρικο vibe.

Οι τιμές του brand, προσεγγίζουν το σημείο μεταξύ high street και υψηλής ποιότητας, πράγμα που σημαίνει ότι πολλά από τα ρούχα του είναι προσβάσιμα σε αρκετό κόσμο.

Αγαπήθηκε σε όλο τον κόσμο ενώ δημιουργήθηκε το hashtag #GANNIGIRLS, καθώς οι φίλοι του brand είναι πολλοί και αρκετοί από αυτούς ευρέως γνωστοί. “Αυτή ήταν στην πραγματικότητα μια φράση που επινοήθηκε από την Helena Christensen και την Kate Bosworth σε μια βραδινή έξοδο. “, εξηγεί ο Nicolaj Reffstrup για την ιστορία προέλευσης του hashtag. “Φορούσαν το ίδιο παλτό Ganni. Η Helena δημοσίευσε μια εικόνα στο Instagram που φορούσε το παλτό, βάζωντας το hashtag. Και έτσι ξεκίνησε.”

Ενώ πολλά brand μόδας έχουν την τάση να περιπλέκονται υπερβολικά, το brand GANNI αποδεικνύει ότι δεν χρειάζεται φιοριτούρες για να θριαμβεύσει.

Τον περασμένο μήνα, οι Reffstrups κυκλοφόρησαν την πρώτη τους μονογραφία με τον εκδοτικό οίκο Rizzoli με τίτλο Ganni: Gimme More, με συνεισφορά από τους Ana Kras, Rosie Marks, Susie Lau, Richie Shazam και άλλους.

Στη συνέντευξή τους στο AnOther Mag, το δίδυμο μιλάει για «υπευθυνότητα» όχι για «βιωσιμότητα» και, φυσικά, για το βασικό στοιχείο του τρόπου ζωής των Ganni: το πάρτι!

415621 415620

Hannah Tindle: Καταρχήν, συγχαρητήρια για την κυκλοφορία του νέου σας βιβλίου. Γιατί το 2021 αποτέλεσε την κατάλληλη στιγμή για την κυκλοφορία του;

Nicolaj Reffstrup: Θα μπορούσα να βρω μια εκπληκτική εξήγηση για το γιατί καταλήξαμε να το κάνουμε το 2021. Αλλά ειλικρινά; Νομίζω ότι πολλά πράγματα συνέβησαν και τίποτα συγχρόνως. Όταν οι άνθρωποι του Rizzoli μας πλησίασαν και μας ρώτησαν αν θέλαμε να κάνουμε ένα βιβλίο μαζί τους, μείναμε έκπληκτοι. Οπότε είπαμε “ας το κάνουμε”.

Ditte Reffstrup: Θα έλεγα ότι δεν υπήρχε στρατηγική. Συνέβη οργανικά και ξαφνικά έγινε. Το lockdown και η πανδημία, μου έδωσε τον χρόνο να σκεφτώ λίγο τα τελευταία δέκα χρόνια (που ήταν τρελά!). Δουλεύοντας τόσο πολύ, με τρία παιδιά… Ήταν μια τρελή βόλτα. Δεν ήταν στα σχέδιά μας, αλλά ένιωσα ότι ήταν η κατάλληλη στιγμή γιατί είχαμε τον χρόνο να σκεφτούμε τα πάντα.

Nicolaj Reffstrup: Είμαστε πάντα ανασφαλείς σχετικά με το αν τα πάμε αρκετά καλά και μετά υπεραντισταθμίζουμε δουλεύοντας ακόμα πιο σκληρά. Είναι το είδος του ατόμου που θα ήθελες να έχεις στην ομάδα σου, αλλά είναι δύσκολο να είσαι αυτό το άτομο γιατί δεν σταματάς ποτέ και δεν στοχάζεσαι ή εκτιμάς αυτό που έκανες. Νομίζω ότι αν ο Rizzoli μας είχε προσεγγίσει πριν από πέντε χρόνια θα είχαμε αρνηθεί, γιατί δεν θα είχαμε τα κότσια να δημιουργήσουμε ένα βιβλίο για τον Ganni. Αλλά μετά από δέκα χρόνια ένιωσα ότι είχαμε αρκετή ιστορία για να πούμε ότι νιώθουμε αρκετά σίγουροι.

HT: Το βιβλίο έχει τίτλο Gimme More. Θα μπορούσατε να εξηγήσετε γιατί επιλέξατε αυτόν τον τίτλο;

DR: Ο τίτλος είναι Gimme More: Εμπιστοσύνη, κοινωνική ευθύνη. Περιλαμβάνει την κύρια περιοχή εστίασης του GANNI. Και είναι διασκεδαστικό.

NR: Αν και ήταν δέκα δύσκολα χρόνια, ήταν επίσης πολύ διασκεδαστικά, και έχουμε γνωρίσει καταπληκτικούς ανθρώπους στη διαδικασία. Απλώς θέλουμε περισσότερο από αυτό. Ποτέ δεν προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα προϊόν που να απευθύνεται μόνο σε πολύ λίγους επίλεκτους fashionistas – θέλουμε περισσότερα.

415622 415623

HT: Εμπιστοσύνη, κοινωνική ευθύνη – μπορείτε να αναφερθείτε με περισσότερες λεπτομέρειες εδώ;

DR: Σίγουρα. Θα ξεκινήσω με το “Εμπιστοσύνη”. Για μένα, αυτό είναι ένα από τα πράγματα που αγαπώ στη μόδα. Είμαι το μικρότερο από τρία κορίτσια και πάντα έντυνα τη μαμά μου και τις αδερφές μου. Δούλευα επίσης στο λιανικό εμπόριο όταν ήμουν 14 ετών και πολύ νωρίς έμαθα πώς μπορούσες πραγματικά να κάνεις τους ανθρώπους να αισθάνονται καλύτερα για τον εαυτό τους μέσω των ρούχων.

HT: Υπευθυνότητα- κοινωνική ευθύνη;

NR: Όταν σπούδαζα φιλοσοφία και οικονομικά πριν από 25 χρόνια, είχα ένα μάθημα που λεγόταν θεωρία παιγνίων, το οποίο είναι ένας μαθηματικός τρόπος περιγραφής της ανθρώπινης συμπεριφοράς. Περιγράφει τους ανθρώπους ως εξαιρετικά οπορτουνιστές. Παράλληλα με αυτό, μελετούσα επίσης πολύ πρώιμες προσπάθειες τρισδιάστατου ελέγχου, όπου δεν εξετάζονται μόνο οι οικονομικές επιδόσεις μιας εταιρείας, αλλά και η επιρροή στους ανθρώπους και στον πλανήτη. Μέσα από αυτό, διάβασα πολλά για την κλιματική αλλαγή. Συνδύασα αυτά τα δύο πράγματα και σκέφτηκα… Δεν θα το λύσουμε ποτέ αυτό. Επειδή εμείς, ως άνθρωποι, δεν θα θυσιάσουμε τη βραχυπρόθεσμη ευκολία για μακροπρόθεσμη ευημερία.

Κατέληξα στη βιομηχανία της μόδας κατά σύμπτωση και από πολύ νωρίς προσπαθήσαμε να συμπεριφερόμαστε υπεύθυνα. Όχι βιώσιμα – καμία εταιρεία μόδας δεν είναι βιώσιμη. Αλλά προσπαθούμε να είμαστε υπεύθυνοι στην προσέγγισή μας στο πώς αφήνουμε τον κόσμο πίσω μας. Το πρώτο σημαντικό βήμα είναι να αναγνωρίσουμε ότι δεν είμαστε βιώσιμοι, επειδή ζούμε από την κατανάλωση.

415624

HT: Αυτή είναι μια πολύ ρεαλιστική προσέγγιση. Πώς επιλέξατε και προσεγγίσατε τους συνεργάτες του Ganni για αυτό το βιβλίο;

NR: Ο Ganni ήταν πάντα μια ομαδική προσπάθεια. Έτσι έχουμε χειριστεί και κατακτήσει τις δημιουργικές διαδικασίες. Ως φυσική προέκταση αυτού, πάντα προσπαθούσαμε να δημιουργήσουμε μια κοινότητα γύρω από αυτό που κάναμε. Αυτό είναι προφανώς μια φυσική προεπέκταση: η πρόσκληση των ανθρώπων να συμμετάσχουν μαζί μας.

DR: Ήταν πάντα πολύ εύκολο. Πολλοί από τους συντελεστές του βιβλίου, για παράδειγμα, έχουν γίνει μέλη της οικογένειας Ganni και προσωπικοί φίλοι. Είναι άνθρωποι με τους οποίους συνεργαζόμαστε ανά εποχές και πολλά χρόνια.

HT.: Η GANNI είναι γνωστή για τα πάρτι. Τι έχετε σχεδιάσει για το πρώτο, μετά την πανδημία;

DR: Ελπίζω να καταφέρουμε να κάνουμε ένα κλασικό Ganni party σύντομα. Αυτό είναι ένα από τα πράγματα που μου έχουν λείψει περισσότερο: να βλέπω ανθρώπους να κάνουν παρέα, να διασκεδάζουν και να γελούν.

NR: Ως ζευγάρι κάναμε πολλά πάρτι. Πάντα είχαμε δείπνα, ακόμα και όταν ζούσαμε σε ένα μικροσκοπικό διαμέρισμα. Συνεχίσαμε να κάνουμε το ίδιο με την Ganni. Είχαμε δείπνα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας μόδας και θα καλούσαμε φίλους.  Στη συνέχεια αρχίσαμε να φέρνουμε διεθνείς ανθρώπους στην εβδομάδα μόδας της Κοπεγχάγης και τους καλούσαμε στο σπίτι για δείπνο. Κατέληγε να είναι ένα πάρτι με 300 άτομα , λίγο πριν το lockdown. Ελπίζω να μπορέσουμε να συνεχίσουμε αυτό, αν και τα 300 άτομα στο σπίτι δεν γίνεται πια… Το τελευταίο πάρτι που κάναμε ήταν στο γραφείο και ενοχλήσαμε πάρα πολύ τους γείτονες!

415618

Source | Another Mag

More Stories
bar kar 03 1024x683 (1)
Bar Kar: Ένα εστιατόριο-επιτομή της αρχέγονης μαγειρικής
DIDÉE.GR