Quantcast
tan france was him

H genderless συλλογή του Tan France με έμπνευση τα αγροκτήματα της Utah

Ο fashion expert του Queer Eye (Netflix), 38 ετών σήμερα, γεννήθηκε στο Yorkshire της Αγγλίας και η κλίση του στη μόδα ήταν φανερή αρκετά νωρίς με έναυσμα να αποτελεί η Disney και τα ρούχα που κατασκεύαζαν οι παππούδες του στο εργοστάσιό τους.

Τον φετινό Οκτώβρη παρουσίασε την σειρά Was Him, μια genderless σειρά από πανωφόρια με απώτερο σκοπό να βοηθήσει όλους να δείχνουν πιο κομψοί ακόμα και στους πιο κρύους μήνες.

“Τα παλτό είναι το πράγμα που αγοράζω περισσότερο από οτιδήποτε άλλο (αν εξαιρέσεις τα υποδήματα). Θα έλεγα ότι έχω τουλάχιστον 50-70 πανωφόρια. Πάνω από 20-30 από αυτά τα έχω για πάνω από πέντε χρόνια και εξακολουθώ να τα φοράω κάθε φθινόπωρο και χειμώνα.”, είπε ο France στο Page Six Style.

Η συλλογή  -επτά τεμαχίων- περιλαμβάνει μακριά μάλλινα πανωφόρια και πιο κοντά σακάκια με φερμουάρ σχεδιασμένα με έμπνευση εικόνες από την καθημερινότητα του France.

tan france was him 01
Για τη σειρά Was Him – που μπορεί να φορεθεί από οποιονδήποτε – έναυσμα αποτέλεσε η δυσχέρεια του ίδιου του σχεδιαστή να βρει αυτό που πραγματικά ήθελε. “Αν ήθελα κομψά, ταιριαστά και πιο μακριά παλτό, έπρεπε πάντα να πηγαίνω στα γυναικεία τμήματα του καταστήματος, καθώς σπάνια μπορούσα να βρω αυτό που έψαχνα στα βαρετά ανδρικά τμήματα.” αναφέρει χαρακτηριστικά.
“Όντας Βρετανός, πάντα μου άρεσε η δομημένη ραπτική, ειδικά όταν πρόκειται για πανωφόρια. Τώρα που έχω πλέον διπλή υπηκοότητα (Βρετανό- Αμερικανική) και είμαι παντρεμένος με τον Rob από το  Ουαϊόμινγκ, ήθελα να φέρω αυτή τη δυαδικότητα στην πρώτη μου συλλογή”.

Ο France, για τη συλλογή, εμπνεύστηκε από τη διαμονή του στην Utah – όπου ζει με τον σύζυγό του, illustrator, Rob France και τον νεογέννητο γιο τους, Ismail. Στη διαδικασία σχεδιασμού συνέβαλε και ο σύζυγός του.

“Υπάρχουν λεπτομέρειες όπως πράσινες τσέπες ombre και color-blocking navy παλτό, που αντιπροσωπεύουν την αλλαγή των αποχρώσεων του γρασιδιού στο ράντσο των πεθερικών μου”, εξηγεί.

Τα καρό επίσης ενσωματώνουν ομοίως χρώματα που συναντάς στο αγρόκτημα, ενώ ο Rob δημιούργησε ένα ζευγάρι κεντημένα άλογα για ένα παλτό στο πράσινο του δάσους.

tan france was him 02

Το κέντημα, αποτελεί μια πολύ ιδιαίτερη μνεία στις ρίζες του και ελπίζει να το συμπεριλάβει σε όλες τις μελλοντικές του συλλογές. “Οι Πακιστανοί και Ινδοί ειδικεύονται σε αυτή την όμορφη τέχνη και δεν θα μπορούσα να δημιουργήσω μια συλλογή που να με αντιπροσωπεύει χωρίς να εμφυσήσω αυτό το μέρος της κληρονομιάς μου”, είπε.

Κλείνοντας, ο νέος μπαμπάς παραδέχτηκε ότι ντύνεται λίγο πιο συντηρητικά όταν βρίσκεται στη Utah σε σύγκριση με το Λονδίνο, τη Νέα Υόρκη ή το Λος Άντζελες ενώ πρόσθεσε: “Θέλω ο γιος μου να με κοιτάει καθώς μεγαλώνει και να δει ότι η προσπάθεια  για βελτίωση του στυλ σου- και όχι μόνο- μπορεί πραγματικά να βοηθήσει την αυτοεκτίμησή σου.”

Source | Page Six

More Stories
Grande Bretagne web
150 Χρόνια Μεγάλη Βρεταννία: Always Grand
DIDÉE.GR