Quantcast
didee x barbie10

 #YouCanBeAnything: Βάσω Μανοπούλου x Barbie Prosthetic Leg

Η Βάσω Μανοπούλου έχει αφήσει το δικό της ξεχωριστό αποτύπωμα στον τομέα που δραστηριοποιείται. Αν και έχει σπουδάσει Νηπιαγωγός, ασχολείται με την ομαλή ένταξη μιας ευάλωτης κοινωνικής ομάδας στον κοινωνικό ιστό. Πράγμα που απαιτεί ψυχικές αντοχές, υπομονή και ανιδιοτέλεια.  Η συνάντηση με τη δική της Barbie την γέμισε αν μη τι άλλο ικανοποίηση και χαρά μιας και «είδε» τον εαυτό της και τις εμπειρίες της σε μια κούκλα. Η ίδια δηλώνει πως: Όταν αγαπάς τον εαυτό σου και πιστεύεις στα όνειρά σου… You can be anything.

 

Η Βάσω εμπνέεται από την Barbie Prosthetic Leg.

didee x barbie6

Σε ποια ηλικία απέκτησες την πρώτη σου barbie; Τι θυμάσαι από εκείνη τη μέρα;
H αλήθεια είναι ότι δεν μπορώ να θυμηθώ εκείνη τη μέρα, καθώς απέκτησα την πρώτη μου Barbie σε προσχολική ηλικία. Αυτό που θυμάμαι όμως έντονα είναι ότι κάθε φορά που κάποιος μου έφερνε δώρο μια Barbie ο ενθουσιασμός μου ήταν μεγάλος.

Τι συναισθήματα σου δημιουργούσε το παιχνίδι με την barbie σου;
Ένιωθα μεγάλη χαρά. Μου άρεσε η εναλλαγή των ρόλων μέσα από διαλόγους, που ως παιδί προσπαθούσα να ταιριάξω με τις ιστορίες του μυαλού μου. Με την Barbie μοιραζόμουν μυστικά και ανησυχίες. Ήταν η καλύτερή μου φίλη.

Μίλησέ μας για  τα παιδικά σου όνειρα. Ποιο ήταν το μεγαλύτερό σου όνειρο; Κατάφερες να το πραγματοποιήσεις;
Ένα από τα μεγαλύτερα όνειρά μου ήταν να γίνω παιδαγωγός κάτι το οποίο κατάφερα αφού σπούδασα Νηπιαγωγός. Αυτό που δεν έχω καταφέρει ακόμα είναι να ασχοληθώ επαγγελματικά μ’ αυτό, αφού η επαγγελματική μου ιδιότητα σήμερα είναι τελείως διαφορετική. 

Τι σημαίνει δύναμη για εσένα; Από που αντλείς τη δική σου δύναμη;
Από μικρή είχα ανθρώπους δίπλα μου που με αγαπούσαν και είχαν δημιουργήσει ένα υποστηρικτικό πλαίσιο το οποίο πάντα μου έδινε δύναμη και αισιοδοξία. Γι’ αυτό το λόγο κατάφερνα πάντα να υλοποιώ τους στόχους μου. Δε θα μπορούσα να μην αναφερθώ στη μητέρα μου η οποία αποτέλεσε και αποτελεί την κινητήρια δύναμή μου. Χάρη σ’ εκείνους τους ανθρώπους κατάφερα να γίνω η δυνατή γυναίκα που είμαι σήμερα. 

Πώς αποφάσισες να ασχοληθείς με το επάγγελμα που κάνεις σήμερα και τι έχεις αποκομίσει από την πορεία σου ως τώρα;
Όπως προανέφερα δεν εξασκώ το επάγγελμα της Νηπιαγωγού αλλά ασχολούμαι με μία ευάλωτη κοινωνική ομάδα, αυτή των Ρομά. Ο λόγος  που αποφάσισα να γίνω εκπαιδευτικός είναι γιατί  η επαφή με τα παιδιά με έκανε ανέκαθεν να νιώθω ευτυχισμένη λόγω της αθωότητας και της αμερόληπτης αγάπης που σου εκφράζουν. Έχουν ένα μαγικό τρόπο να σου αποβάλουν τυχόν κακές σκέψεις και να σε κάνουν πάντα να χαμογελάς.

Υπήρξε στιγμή στη ζωή σου που αισθάνθηκες πως δε θα καταφέρεις να πραγματοποιήσεις κάποιο όνειρό σου;
Στη ζωή μου δε βάζω ποτέ τελεία, γι΄ αυτό και πάντα αισιοδοξώ να πραγματοποιήσω όλα μου τα όνειρα. Έχοντας πάντα δίπλα μου ανθρώπους που με ενθάρρυναν, δε σταμάτησα ποτέ να ονειρεύομαι, να βάζω στόχους και να τους πετυχαίνω. Ακόμα κ αν έβρισκα εμπόδια κατάφερνα να τα ξεπερνάω.

didee x barbie3

Tι είναι αυτό που σου δίνει δύναμη καθημερινά για να αντιμετωπίζεις τις προκλήσεις και τις δυσκολίες που προκύπτουν;
Η θέληση για μια όμορφη και γεμάτη ζωή. Σαφώς και όλοι μας αντιμετωπίζουμε δυσκολίες στις οποίες δεν πρέπει να το βάζουμε κάτω, αλλά εγώ προσπαθώ να κρατάω τις καλές στιγμές.

Το παιχνίδι με τις κούκλες έχει αποδεδειγμένα διαπιστωθεί ότι βοηθά στο να αναπτυχθούν οι κοινωνικές δεξιότητες ενός παιδιού. Πιστεύεις πως το παιχνίδι με τις Βarbie σου σε έχει βοηθήσει να αναπτύξεις την ενσυναίσθηση και την κοινωνικότητά σου;
Κάθε φορά που έπαιζα με τις Barbie μου όριζα διάφορους ρόλους, π.χ.  η μια Barbie ήταν δασκάλα, η άλλη γιατρός, η άλλη μαμά, κ.λ.π. Σίγουρα η αλληλεπίδραση  μεταξύ αυτών μέσα από τις ιστορίες που δημιουργούσα με το μυαλό μου, με βοήθησε στο να αναπτύξω την ενσυναίσθηση και τη κοινωνικότητα μου. Έμαθα να ακούω τους συνανθρώπους μου, να τους καταλαβαίνω, να τους βοηθάω όταν το έχουν ανάγκη, να έχω φίλους, να είμαι καλή συνάδελφος, κ.λ.π.

H Barbie έχει εξελιχθεί πλέον σε ένα brand που πρεσβεύει παγκοσμίως τη διαφορετικότητα και την ισότητα στο χώρο της κούκλας, προάγοντας έτσι το σεβασμό απέναντι στην ποικιλομορφία. Πως σου φαίνεται αυτό;
Με χαροποίησε ιδιαίτερα αυτό το γεγονός, καθώς τα παιδιά εξοικειώνονται με τη διαφορετικότητα από μικρή ηλικία. Γιατί εγώ ως παιδί δεν είχα κούκλα που να έχει χαρακτηριστικά ίδια με μένα. Και δεν εννοώ το χρώμα των μαλλιών ή των ματιών μου αλλά την αναπηρία μου. Θεωρώ πολύ σημαντικό τα παιδιά μέσα από το παιχνίδι να μαθαίνουν ότι το διαφορετικό δεν είναι κάτι κακό. Όλοι είμαστε ξεχωριστοί και μοναδικοί.

#Barbie
#YouCanBeAnything

More Stories
breitling didee1
Breitling: To Νέο Greek limited Edition εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι
DIDÉE.GR