Quantcast
didee x barbie11

#YouCanBeAnything: Μαριάννα Παινέση x Barbie Fashionista Afro

Εξωτική ομορφιά, ευγένεια και ηρεμία είναι οι αρετές που όχι μόνο έχει αλλά εκπέμπει με την πρώτη ματιά η Μαριάννα Παινέση. Το μοντέλο με ρίζες από Ελλάδα και Τανζανία αποπνέει μια πραότητα που ίσως είναι ασυνήθιστη στο επάγγελμά της αλλά είναι αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει. 

Αισιόδοξη, επιδιώκει να μαθαίνει από τις δυσκολίες που συναντά αποπνέοντας σύνεση και επαγγελματισμό, όταν πρόκειται για τη δουλειά της. 

Η ίδια δηλώνει πως: Όταν αγαπάς και πιστεύεις στον εαυτό σου…You can be anything.

 

Η Μαριάννα εμπνέεται από τη Barbie Fashionista Afro.

didee x barbie8

Σε ποια ηλικία απέκτησες την πρώτη σου barbie; Τι θυμάσαι από εκείνη τη μέρα;
Πιθανόν να μην θυμάμαι σε ποια ηλικία απέκτησα την πρώτη, πρώτη Barbie μου γιατί ήμουν πολύ μικρή. Αλλά από τη ηλικία που με θυμάμαι, γύρω στα 4 έτη, έχω χαρακτηριστικά στη μνήμη μου να είμαι με τη γιαγιά και τον παππού μου σε γνωστό κατάστημα παιχνιδιών για να επιλέξω τα Χριστουγεννιάτικα δώρα μου και εκεί πήρα την πρώτη κούκλα Barbie που θυμάμαι! Ήταν η φίλη της Barbie, η Teresa!

Τι συναισθήματα σου δημιουργούσε το παιχνίδι με την barbie σου;
Μεγάλη χαρά γιατί μου άρεσε πολύ το στυλ της και ενθουσιασμό που επέλεξα η ίδια και απέκτησα την πρώτη μου Barbie!

Μίλησέ μας για τα παιδικά σου όνειρα. Ποιο ήταν το μεγαλύτερό σου όνειρο; Κατάφερες να το πραγματοποιήσεις;
Σαν παιδί δεν είχα κάποιο μεγαλεπίβολο σχέδιο. Ήθελα, ωστόσο, να ασχοληθώ με τον καλλιτεχνικό χώρο αλλά και με την εκπαίδευση και δόξα τω Θεώ , τα έχω πραγματοποιήσει και τα δύο!           

Τι σημαίνει δύναμη για εσένα; Από που αντλείς τη δική σου δύναμη;
Δύναμη για μένα είναι να στηρίζομαι στα πόδια μου και να έχω αυτοπεποίθηση και αισιοδοξία. Πιστεύω ότι έχω μια πηγαία δύναμη μέσα μου αλλά σίγουρα αντλώ δύναμη και από τα άτομα που στέκονται δίπλα μου και με στηρίζουν σε κάθε βήμα μου.

Πως αποφάσισες να ασχοληθείς με το επάγγελμα που κάνεις σήμερα και τι έχεις αποκομίσει από την πορεία σου ως τώρα;
Η αλήθεια είναι ότι ξεκίνησα να ασχολούμαι με το  modelling σαν χόμπυ και σταδιακά έγινε το βασικό μου επάγγελμα. Θεωρώ ότι μέσα από αυτό το επάγγελμα έχω αποκομίσει αρκετά πράγματα. Ούτως ή άλλως, ουσιαστικά είναι το πρώτο επαγγελματικό περιβάλλον με το οποίο έχω έρθει σε επαφή, οπότε μέσω αυτού έχω αναπτύξει και εξελίξει τον επαγγελματισμό μου, την κοινωνικότητά μου, τον δυναμισμό μου κ.ά.

didee x barbie1

Υπήρξε στιγμή στη ζωή σου που αισθάνθηκες πως δε θα καταφέρεις να πραγματοποιήσεις κάποιο όνειρό σου;
Κάθε φορά κάνω μικρά και σταθερά βήματα για την επίτευξη των στόχων μου και των κατ΄ επέκταση των ονείρων μου. Επομένως, δύσκολα θα πελαγώσω. Σίγουρα, όμως, όλοι έχουμε στιγμές που μπορεί να αμφιβάλλουμε για το αν θα επιτύχουμε κάτι ή όχι.

Tι είναι αυτό που σου δίνει δύναμη καθημερινά για να αντιμετωπίζεις τις προκλήσεις και τις δυσκολίες που προκύπτουν;
Όπως προανέφερα αντλώ την δύναμή μου, τόσο από τον ίδιο μου τον εαυτό μου, όσο και από την οικογένειά μου και τους φίλους μου!            

Το παιχνίδι με τις κούκλες έχει αποδεδειγμένα διαπιστωθεί ότι βοηθά στο να αναπτυχθούν οι κοινωνικές δεξιότητες ενός παιδιού. Πιστεύεις πως το παιχνίδι με τις barbie σου σε έχει βοηθήσει να αναπτύξεις την ενσυναίσθηση και την κοινωνικότητά σου;
Σίγουρα. Από τη μία παίζοντας με τις Barbie, μπαίνεις σε διάφορους και διαφορετικούς ρόλους και συνεπώς αναπτύσσεται η ενσυναίσθησή σου. Από την άλλη, πολύ συχνά παίζουμε με τις Barbie παρέα με άλλους -φίλους, αδέρφια κ.λπ.- και έτσι φυσικά, αναπτύσσεται και η κοινωνικότητα μας.

H Barbie έχει εξελιχθεί πλέον σε ένα brand που πρεσβεύει παγκοσμίως τη διαφορετικότητα και την ισότητα στο χώρο της κούκλας, προάγοντας έτσι το σεβασμό απέναντι στην ποικιλομορφία. Πως σου φαίνεται αυτό;
Ακριβώς επειδή από πολύ μικρή ηλικία ερχόμαστε σε επαφή με τις «Barbie», το θεωρώ μια μοναδική κίνηση εκ μέρους του brand. Η διαφορετικότητα και η ισότητα πρέπει να προωθούνται σε κάθε χώρο, πόσο μάλλον στο χώρο του παιχνιδιού που είναι από τα πρώτα -αν όχι το πρώτο- εκπαιδευτικό/ψυχαγωγικό μέσο για τα παιδιά.

#Barbie
#YouCanBeAnything

More Stories
breitling didee1
Breitling: To Νέο Greek limited Edition εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι
DIDÉE.GR