Quantcast
paris hotel les deux gares opening © Touriste Photography Benoit Linero 21 1024x683 1

Ξενοδοχεία ανά τον κόσμο που εξυμνούν τον μαξιμαλισμό

Ο μινιμαλισμός και οι λιτές γραμμές στην εσωτερική διακόσμηση κυριαρχούν εδώ και χρόνια, αλλά φαίνεται ότι δυναμική επιστροφή κάνει το αντίπαλο δέος, ο μαξιμαλισμός, καθώς το χρώμα, τα μοτίβα και η υπερβολή κερδίζουν -με αργούς ρυθμούς- όλο και περισσότερο έδαφος.

Πολλά ξενοδοχεία έχουν απαρνηθεί το less-is-more και επενδύουν -θυσιάζοντας χρόνο, χρήμα και φαιά ουσία- στην πολυπλοκότητα και πληθωρικότητα σε ότι έχει να κάνει με τον διάκοσμο. Κάτι που φαίνεται ότι το έχουν πετύχει αποδεικνύοντας ότι ο καλός σχεδιασμός δεν έχει να κάνει μόνο με τις καθαρές γραμμές.

The Fife Arms, Braemar, Σκωτία

The Fife Arms Scotland

Η σκωτσέζικη κομψή αρχιτεκτονική αποτελεί έμπνευση για το ξενοδοχείο Fife Arms. Σχεδιασμένο από τον αρχιτέκτονα Alexander Marshall Mackenzie ανακαινίστηκε πριν κάποια χρόνια από το δημιουργικό Ελβετικό δίδυμο Iwan και Manuela Wirth της gallery Hauser & Wirth.

Οι μινιμαλιστικοί εσωτερικοί χώροι είναι αποτέλεσμα της δουλειάς του Russell Sage. Στους χώρους και τα δωμάτια του ξενοδοχείου φιλοξενούνται 14.000 έργα τέχνης και αντίκες, επιμελημένα προσεκτικά και συναντάς πάνω από 70 χρωματικές αποχρώσεις καθώς και μοντέρνα μοτίβα ταρτάν.

Les Deux Gares, Παρίσι, Γαλλία

paris hotel les deux gares opening © Touriste Photography Benoit Linero 13

Η αγγλική φιλοσοφία συναντά τη γαλλική ψυχή σε αυτό το ξενοδοχείο στο Παρίσι, το οποίο συνδυάζει κομψά χρώματα και σχέδια. Ο σχεδιαστής/ εικαστικός Luke Edward Hall έχει επιμεληθεί τα δωμάτια σε χρωματισμούς του απαλού μπλε, ροζ και πράσινου και τα κεφαλάρια των κρεβατιών.

Castle of Trematon, Κορνουάλη, Ηνωμένο Βασίλειο

House of Hackney Castle of Trematon Interiors 1

Το παραμυθένιο σκηνικό αυτού του ξενοδοχείου στην Κορνουάλη δημιουργεί ένα aggresive αλλά ταυτόχρονα ρομαντικό σκηνικό με λουλούδια. Τα δωμάτια έχουν μοτίβα στους τοίχους μέχρι την οροφή, τα οποία αποτελούνται από λουλούδια, λεοπαρδάλεις και τίγρεις.

Naumi Studio Hotel, Ουέλλινγκτον, Νέα Ζηλανδία

Naumi Studio Hotel Wellington HERO2

Η φύση και τα florals είναι συνώνυμο του ξενοδοχείου αυτού στο Ουέλλινγκτον, το οποίο είναι διακοσμημένο με πολλά χνουδωτά υφάσματα και πολύχρωμα χαλιά. Φώτα τοίχου σε σχήμα λουλουδιών και μια ροζ λάμπα δαπέδου, η οποία είναι το επίκεντρο του λόμπι είναι αρκετά για να τραβήξουν την προσοχή. Στις σουίτες, υπάρχει πληθώρα μοτίβων βοτάνων.

The Miter Hotel, Surrey, Ηνωμένο Βασίλειο

The Mitre Hampton Court

Ο Βασιλιάς Κάρολος Β ‘έφτιαξε το βασιλικό του καταφύγιο δίπλα στο ποτάμι το 1665. Αιώνες αργότερα, ανακαινίστηκε και τα 36 δωμάτια του ξενοδοχείου διακοσμήθηκαν με επιδεξιότητα από τον Hector Ross (Signet  collection) σε στυλ country. Οι σχεδιαστές εσωτερικών χώρων από το γραφείο Nicola Harding  & Co ταίριαξαν τα έντονα χρώματα και τα πολύπλοκα σχέδια με ρουστίκ έπιπλα.

The Zetter Townhouse Marylebone, Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο

Zetter Townhouse Marylebone

Το Zetter Townhouse Marylebone άνοιξε τις πόρτες του το 2015, με εσωτερικούς χώρους εμπνευσμένους από έναν φανταστικό κάτοικο της περιοχής, τον θείο Seymour. Το ξενοδοχείο ανήκει στην αλυσίδα The Zetter Group, που ιδρύθηκε το 2004 από τους εστιάτορες Michael Benyan και Mark Sainsbury, οι οποίοι αργά επεκτείνουν την αυτοκρατορία τους από τότε. Ο σχεδιαστής Russell Sage επιμελήθηκε τους εσωτερικούς του χώρους κάνοντας τα δωμάτια να μοιάζουν με μια οπτική γιορτή, γεμάτα έργα τέχνης, χρώματα και μοτίβα.

More Stories
breitling didee1
Breitling: To Νέο Greek limited Edition εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι
DIDÉE.GR