Quantcast

Η άρτια πορεία της -one and only- Eva Chen, στη βιομηχανία της μόδας

Η Eva Chen είναι ο ορισμός του career girl. Με σπουδές στην Ιατρική (Πανεπιστήμιο John Hopkins), η επαγγελματική της πορεία θα χαρακτηρίζονταν για τους περισσότερους, το λιγότερο, μη αναμενόμενη. Σίγουρα όμως όχι για εκείνη, μιας και το να μεταπηδήσει από την Ιατρική στη μόδα, ήταν απλά μια επιλογή.

Ξεκίνησε την καριέρα της ως ασκούμενη στο Harper’s Bazaar και μετά την αποφοίτησή της εργάστηκε στο Lucky Magazine (ένα περιοδικό εστιασμένο στην αμιγώς καταναλωτική πλευρά της μόδας), στο Elle και στην Teen Vogue.

Το 2013, στα 33 της, επέστρεψε στο περιοδικό Lucky, στο οποίο έγινε αρχισυντάκτρια. Αποτέλεσε προσωπική επιλογή της Anna Wintour και έγινε μια από τις νεότερες αρχισυντάκτριες που ηγήθηκε ενός αμερικανικού περιοδικού.

Ένα μεγάλο πλεονέκτημα και προσόν της Chen, είναι η εξοικείωση και ο αριστοτεχνικός τρόπος με τον οποίο «χρησιμοποιεί» τα social media. Χαρακτηριστική είναι η Eva Chen Pose, στην οποία δείχνει παπούτσια-τσάντα και snack (συνήθως ένα φρούτο) καθισμένη στο πίσω κάθισμα ενός αυτοκινήτου.

Από το 2015 εργάζεται ως επικεφαλής του τομέα Fashion (partnerships) στην δημοφιλή πλατφόρμα Instagram και τα τελευταία χρόνια πρόσθεσε στο βιογραφικό της έναν ακόμη τίτλο, αυτό της συγγραφέα παιδικών βιβλίων (Juno Valentine).

Έμπνευση για τη συγγραφή τους αποτέλεσαν τα δυο παιδιά της, 5 και 3 ετών, τα οποία συνηθίζει να αποκαλεί: «νεαρά θηρία που σκοπεύουν να καταστρέψουν κάθε επιφάνεια του σπιτιού». Με τον σύζυγό της, Thomas Bannister,  και τα δύο τους παιδιά, Ren και Tao, μένουν στην Νέα Υόρκη.

Σε ότι έχει να κάνει με τον εαυτό της έχει δηλώσει στο Fashionista : “Είμαι oversharer, σε βαθμό υπερβολικό.  Είμαι το είδος ατόμου που αν με συναντήσεις στο SoHo και με ρωτήσεις: ” Συγνώμη, πού είναι η Mulberry Street; ” θα σου απαντήσω: “Είναι εκεί, και πρέπει να πάτε σε αυτό το μέρος για πίτσα και μετά υπάρχει ένα πολύ χαριτωμένο κατάστημα, τρία τετράγωνα μακριά που πουλάει υπέροχα κοσμήματα. Και μην ξεχάσετε να πάτε στο Rubirosa, είναι το αγαπημένο μου εστιατόριο!” Φυσικά τώρα με το Instagram είναι ένα εκατομμύριο φορές χειρότερα.”

Η Chen έχει επίσης χαρακτηριστεί ως ένας από τους πιο ευγενικούς και δοτικούς ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στον κόσμο της μόδας.  Διατηρεί επαφές με αρκετούς από τους πρώην υπαλλήλους της. Κάποιοι από αυτούς την ακολούθησαν και στο Instagram. Παρά το φορτωμένο της πρόγραμμα εξακολουθεί να βρίσκει χρόνο ανάμεσα στη δουλειά της για να δώσει συνεντεύξεις αλλά και συμβουλές σε ανθρώπους που ελπίζουν να εισέλθουν στον κλάδο.

Θεωρεί τεράστιας σημασίας την κοινωνικότητα και συγκεκριμένα έχει πει:  «Είναι πολύ σημαντικό να μιλάς, να γνωρίσεις όσο περισσότερο κόσμο μπορείς. Μπορεί να μιλήσεις σε 100 άτομα. Αυτό που χρειάζεσαι είναι ο ένας που θα σου δώσει την ευκαιρία.»

Για την καριέρα και τους μελλοντικούς της στόχους έχει δηλώσει:  «Δεν μέτρησα την επιτυχία με το ύψος του μισθού, τους τίτλους ή τα εύσημα. Την μετρούσα με το πόσο ικανοποιημένη νιώθω και πόσο ενθαρρυντικά είμαι σε ένα περιβάλλον εργασίας. Για μένα, τελικά, αυτό είναι επιτυχία και ευτυχία.”

Για την περίοδο του lockdown έχει δηλώσει στο WWD: «Τώρα είμαι δασκάλα, είμαι εργαζόμενη, είμαι μητέρα, είμαι (φοβερή) σεφ, είμαι housekeeper και τέλος είμαι κόρη (για τους γονείς μου.)». Ενώ για τη βιομηχανία της μόδας έχει αναφέρει: «Η βιομηχανία της μόδας έχει πληγεί τόσο πολύ από τον COVID. Αλλά εμείς (Instagram) ανήκουμε στους τυχερούς. Για πολλούς όμως ανθρώπους δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Κάποιοι δεν μπορούν να ταΐσουν τις οικογένειές τους. Είναι πολύ πιο δύσκολο.» αναφερόμενη ταυτόχρονα στον φιλανθρωπικό χαρακτήρα που έχει υιοθετήσει το Instagram όπως : Live Donations, Support Small Businesses κλπ.

Η Eva Chen, ανεξάρτητα από τον τομέα στον οποίο αποσχολείται, αποτελεί έμπνευση τόσο από άποψης επαγγελματικής (επιλογών, τακτικής, ιεράρχησης, σκληρής δουλειάς) αλλά και από άποψης προσωπικής μιας και απέδειξε (και συνεχίζει να αποδεικνύει) ότι η ευγένεια, το χαμόγελο και η μοναδικότητα είναι αρκετά για να αφήσεις το στίγμα σου και να νιώθεις τυχερός.

More Stories
schweppes brand ambassadors vasilis kyritsis 0(2)
Το Schweppes απογειώνει την εμπειρία κάθε cocktail μαζί με τον κορυφαίο bartender Βασίλη Κυρίτση
DIDÉE.GR