Quantcast

Η συνεργασία του Joshua Vides με την Converse και η ανοδική του πορεία

Από την Κατερίνα Γιογάκη Joshua Vides


Η καλλιτεχνική του καριέρα εκτοξεύτηκε το 2018, όμως το δημιουργικό του ταλέντο μετράει πάνω από δέκα χρόνια έμπνευσης και -ασπρόμαυρης κατά κύριο λόγο- αισθητικής. Η ενασχόλησή του με τη μόδα και την τέχνη γίνεται με έναν απροσδόκητο τρόπο, μέσω τον κόμικς, του animation και της pop art. «Βρήκα τον τρόπο να εκφραστώ δημιουργώντας προϊόντα και κάνοντας συνεργασίες που απολαμβάνω. Το να είμαι ριζωμένος στην κουλτούρα του streetwear και να είμαι σε θέση να δημιουργήσω αντικείμενα – από παιχνίδια έως πάνινα παπούτσια –  είναι αυτό που πάντα ήθελα να κάνω και είναι αυτό που με έβαλε στη θέση που είμαι σήμερα.» αναφέρει σε αποκλειστική συνέντευξη στην Αμερικανική L’Officiel.

Η πρόσφατη παρουσία του στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Σικάγο (MCA) με το έργο “Forever Hallway”, ένα hand-painted installation,  είναι ενδεικτική της αισθητικής του.

Η επιθυμία για το επόμενο βήμα τον οδήγησε στη συνεργασία με την Converse για φιλανθρωπικό σκοπό. 30 special edition ζευγάρια Chuck 70 θα δημοπρατηθούν διαδικτυακά από τις 6 Νοεμβρίου έως τις 13 Νοεμβρίου. Κάθε μοναδικό σετ σχεδιάστηκε απευθείας από το “Forever Hallway” του Vides και θα περικλείεται στο δικό του βαμμένο  με σπρέι κουτί.

«Είναι σουρεαλιστικό να έχω τέτοιες ευκαιρίες γιατί αισθάνομαι πως είμαι ακόμα στο ξεκίνημα.», λέει ο καλλιτέχνης. «Κατάγομαι από μια οικογένεια χαμηλού εισοδήματος, οι γονείς μου είναι μετανάστες από τη Γουατεμάλα. Ότι μου συμβαίνει, δεν έχουν την τύχη να το βιώσουν πολλοί  και είμαι τόσο ευγνώμων που το ζω. Πρέπει να δώσω πίσω (μέσω του φιλανθρωπικού σκοπού)για να δείξω σε άλλους ότι αυτό που υποτίθεται ότι είναι η ζωή τους, μπορεί να αλλάξει.  Mε άλλα λόγια ότι καθένας μπορεί να γράψει την ιστορία αλλιώς.»

Σε ότι έχει να κάνει με την τέχνη αναφέρει: «Νομίζω ότι η τέχνη εξελίσσεται συνεχώς. Ο Λιχτενστάιν και ο Γουόρχολ θα είχαν την πιθανότητα να συνεργαστούν με την Nike ή την Adidas τώρα.»

Παρά τις επιτυχίες του (Fendi, Harrods) και τα χρόνια προσπάθειας ο Vides δεν επαναπαύεται. «Όταν σκέφτομαι το μέλλον, σκέφτομαι πώς μεγαλώνω όχι μόνο ως καλλιτέχνης, αλλά και ως άνθρωπος. Ο χρόνος κατά τη διάρκεια της πανδημίας με έκανε να επανεκτιμήσω πολλά. Στο τέλος της ημέρας, αυτό που έχει σημασία για μένα είναι η οικογένεια. Θα ήθελα η οικογένειά μου να έχει ευκαιρίες που δεν είχα. Τους δείχνω το μονοπάτι μου γιατί αισθάνομαι ότι είναι μια ιστορία που πρέπει να πω.» καταλήγει στην ίδια συνέντευξη. Joshua Vides

More Stories
schweppes brand ambassadors vasilis kyritsis 0(2)
Το Schweppes απογειώνει την εμπειρία κάθε cocktail μαζί με τον κορυφαίο bartender Βασίλη Κυρίτση
DIDÉE.GR