Quantcast

Alexa Chung x Barbour: Η καμπάνια της νέας συλλογής που θυμίζει φθινοπωρινή καρτ ποστάλ

Από την Κατερίνα Γιογάκη


“Είναι αναμφισβήτητα η αγαπημένη μου συλλογή μέχρι σήμερα καθώς προσεγγίσαμε τη διαδικασία σχεδιασμού με περισσότερη φιλοδοξία, ψάχνοντας ακόμη πιο βαθιά στο αρχείο της Barbour για να ανακαλύψουμε σιλουέτες και να τις κάνουμε δικές μας. Αυτή η συγκεκριμένη συλλογή προκαλεί ένα στοιχείο νοσταλγίας που τροφοδοτείται από παιδικές αναμνήσεις  και εικόνες βλέποντας τους μεγαλύτερούς μου να φορούν παρόμοια ρούχα στο Hampshire.”

Με αυτή την περιγραφή η Alexa Chung δίνει το στίγμα της τελευταίας της συλλογής σε συνεργασία με το Αγγλικό brand Barbour, η οποία για πολλούς είναι η καλύτερή τους μέχρι σήμερα.

Παρόλο που εμπνέεται όπως η ίδια δηλώνει από τα ζεστά παλτό και αδιάβροχα που φορούσαν οι μεγαλύτεροί της στο Hampshire, εκεί όπου μεγάλωσε , όλα τα κομμάτια της συλλογής είναι σχεδιασμένα για εξορμήσεις στην ύπαιθρο αλλά και για την καθημερινότητα στην πόλη.

“Ήθελα να φτιάξω κάτι χαρακτηριστικά βρετανικό, vintage (το οποίο βρίσκω ρομαντικό), αλλά την ίδια στιγμή κλασικό και πιστό στο DNA της Barbour – αγοράζεις (ένα προϊόν Barbour) και το κρατάς για πάντα. Η εν λόγω συλλογή είναι μοντέρνα και διαθέτει πλούσια χρώματα, αλλά δεν έχει τίποτα τόσο on trend που θα είναι  old-fashioned τα επόμενα χρόνια. Δεν καθοδηγείται από τάσεις αλλά ενημερώνεται από τον καιρό και τις δραστηριότητες.” ανεφέρει η  Chung στη VOGUE.

Η Chung πραγματοποίησε ερευνητικές επισκέψεις στα headquarters στο South Shields. Τα κεντρικά γραφεία είναι μια πύλη σε καιρούς που έχουν περάσει και υπάρχουν τόσα πολλά στοιχεία που μπορούμε να πάρουμε από την εργασία που έχει ήδη γίνει. Μου αρέσει πολύ να τιμώ το αρχείο, αλλά ταυτόχρονα να αλλάζω τα ρούχα, ώστε να αποκτούν νέο νόημα και να γίνονται πιο “φρέσκα”. ”

Η συλλογή περιέχει κερωμένα σακάκια και καμπαρτίνες, εμπνευσμένα από το σακάκι της Barbour, Stockman, που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στη δεκαετία του ’80. Επίσης αδιάβροχα σακάκια στα οποία διατηρούνται λεπτομέρειες που προϋπήρχαν όπως π.χ. στο σακάκι Pippa (το όνομα του σκύλου της) διατηρήθηκε η ίδια λειτουργική τσέπη εμπνευσμένη από αυθεντικό αδιάβροχο σχέδιο της δεκαετίας του ’70. Στην πιο glossier πλευρά, το cropped μπουφάν Minnie σε στιλ της δεκαετίας του ’60 δημιουργεί νοσταλγία για την περασμένη δεκαετία. Τα περισσότερα από τα πράγματα που αγαπάμε τώρα είναι προϊόντα αυτής της γενιάς.” συμπληρώνει. Το μη αναμενόμενο προϊόν της συλλογής είναι τα baseball cups. Είδα ένα στο εργοστάσιο και το λάτρεψα”,  λέει.

Τόσο χαρακτηριστική όσο και κλασική, η συλλογή Barbour aw20 μάλλον αντικατοπτρίζει, περισσότερο από οποιαδήποτε προηγούμενη, την ίδια την Alexa Chung.

More Stories
bar kar 03 1024x683 (1)
Bar Kar: Ένα εστιατόριο-επιτομή της αρχέγονης μαγειρικής
DIDÉE.GR