Quantcast
Nolita

Το Nolita, το Macallan και μια μοναδική εμπειρία food pairing

Σύγχρονες γεύσεις και αρώματα στο αγαπημένο spot των βορείων προαστίων.

Το Super Premium Single Malt whisky, σε συνεργασία με το ατμοσφαιρικό εστιατόριο Nolita του ξενοδοχείου Semiramis, δημιούργησαν μια ασύλληπτη γευστική εμπειρία, απογειώνοντας την ιδιαίτερη κουζίνα του εστιατορίου και την ασύγκριτη γεύση του Macallan.

Το Macallan Rob Roy  συνόδευσε το πρώτο πιάτο του Executive Chef Γιάννη Λιόκας, που ήταν μοσχαρίσιο ταρτάρ με κάπαρη, τραγανό topinambur και peperoncino. Οι μοναδικοί συνδυασμοί του Macallan Amber που φέρει τη γεύση του πράσινου μήλου, του λεμονιού και της κανέλας, εισχώρησαν στην ξεχωριστή γεύση του κλασικού Rob Roy και συνόδευσαν αρμονικά το εκλεπτυσμένο πιάτο του σεφ.

Το Macallan Sienna με την εκρηκτική γεύση του σύκου, της σταφίδας, του μοσχοκάρυδου και του τζίντζερ, συνόδευσε το δεύτερο πιάτο, απογειώνοντας όλες μας τις αισθήσεις. Τα έντονα αρώματα του rib-eye black angus με τερίνα πατάτας, gorgonzola picante και chutney μανιταριών έδεσαν αρμονικά με το δυναμικό Macallan Sienna.

Το επιδόρπιο, αποτελούμενο από Crème brûlée φιστίκι με sorbet φράουλα, συνοδεύτηκε με τα ξυλώδη αρώματα, τα εσπεριδοειδή, τη σοκολάτα και τη βανίλια, που αποκαλύπτονται μέσα από τη γεύση του μοναδικού Macallan Rare Cask.

Το bar, με τη μοναδική θέα στη πισίνα του γνωστού ξενοδοχείου, άνοιξε τις πόρτες του για την ολοκλήρωση της βραδιάς και το perfect serve του Macallan από τον head bartender Ηλία Τσιαβλή, ανέδειξε τη γευστική μας βραδιά σε μια απόλυτη εμπειρία γεύσεων και αρωμάτων.

Τα φυσικά χρώματα του Macallan «πατούν» πάνω σε μια μελετημένη φιλοσοφία των δημιουργών. Τα δρύινα βαρέλια όπου το ουίσκι ωριμάζει, προσφέρουν τους μοναδικούς χρωματισμούς του και το ανάγουν σε ένα πραγματικό έργο τέχνης. Ο συνδυασμός της πλούσιας γεύσης που το καθιστά μοναδικό στην κατηγορία του και η φιλοσοφία που κρύβεται από πίσω, συνθέτουν το εκλεπτυσμένο αποτέλεσμα του Super Premium Single Malt whisky.

*Φωτογράφισε ο Ιωσήφ Αλεξιάδης

Nolita, Χαρ. Τρικούπη 48, Κηφισιά 

Απολαύστε Υπεύθυνα.

More Stories
bar kar 03 1024x683 (1)
Bar Kar: Ένα εστιατόριο-επιτομή της αρχέγονης μαγειρικής
DIDÉE.GR