Quantcast

Καλώς ήλθατε στον κόσμο της LOOM%!

Η LOOM%, γεννήθηκε το Σεπτέμβριο του 2016 από τους Αναστασία Ξενάκη και Πέτρο Χριστοφοράτο. Στόχος και σκοπός τους είναι να αναδείξουν την τέχνη της παραδοσιακής υφαντικής μέσα από τις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις μένοντας, όμως, πάντοτε πιστοί στους κανόνες και τις επιταγές της υφαντικής τέχνης. Όλες οι υφαντές δημιουργίες τους «γεννιούνται» σε παραδοσιακούς ξύλινους, χειροκίνητους αργαλειούς χωρίς τη βοήθεια ηλεκτρικής ενέργειας.

Η LOOM% δεν είναι ένα ακόμα εργαστήρι υφαντικής. Είναι ένα μέρος έκφρασης για όσους αναζητούν κάτι μοναδικό, αυθεντικό και ποιοτικό, μα κυρίως είναι ένας «τόπος» για όλους όσους επιθυμούν να γίνουν κομμάτι του πολιτισμού και της ιστορίας μας. Τα σχέδια και τα μοτίβα, που κοσμούν τα υφαντά, είναι κατά κύριο λόγο γεωμετρικά σχήματα, ρίγες, σχηματοποιημένες μορφές ανθρώπων, φυτών, ζώων και αντικειμένων και προέρχονται ως επί το πλείστον από παραδοσιακές ελληνικές φορεσιές. Κάθε περιοχή της χώρα μας έχει το δικό της τρόπο ύφανσης και το δικό της μοναδικό στυλ και κάποιος, που γνωρίζει άριστα τα μυστικά της τέχνης, μπορεί με ευκολία να διακρίνει από τα μοτίβα, τα χρώματα, αλλά και την τεχνική ύφανσης, τα υφαντά από τη Θράκη, τη Μακεδονία, την Ήπειρο, την Κρήτη, τη Σαντορίνη και άλλες περιοχές της Ελλάδας.

«Στη LOOM% συγκεντρώνουμε την κουλτούρα και την παράδοση από κάθε γωνιά της Ελλάδας στις δημιουργίες μας και δεσμευόμαστε πως κάθε υφαντό έργο που θα γεννιέται στους αργαλειούς μας θα είναι συνώνυμο των αρχών που υπηρετούμε.»

Περισσότερες πληροφορίες για τις δημιουργίες μπορείτε να βρείτε στον ιστότοπο www.feelourloom.com, στη σελίδα στο Facebook “LOOM%” και στο Instagram @loomigans.

More Stories
breitling didee1
Breitling: To Νέο Greek limited Edition εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι
DIDÉE.GR