Quantcast
EQT

EQT: Η απόλυτη αναδρομή του iconic sneaker στο παλαιό Χρηματιστήριο Αθηνών

Λίγο πριν τις 7 το απόγευμα, την Τρίτη 31 Ιανουαρίου, στην είσοδο του παλαιού Χρηματιστηρίου Αθηνών, τα adidas Originals μας καλωσόρισαν με μια κόκκινη, νέον επιγραφή, που έφερε το εικονικό logo της, υποσχόμενη μια μοναδική βραδιά.
Παρόντες, όλοι εκείνοι που έχουν κάνει τα adidas Originals κομμάτι της αστικής τους κουλτούρας και του προσωπικού τους στυλ. Ο ατμοσφαιρικός χώρος αναδιαμορφώθηκε ειδικά για το event, με το στοιχείο του αγαπημένου brand των adidas Originals να κάνει δυναμικά την εμφάνισή του σε κάθε σημείο. Πρωταγωνιστής της βραδιάς φυσικά δεν ήταν άλλος από το εικονικό EQT sneaker, όπως επίσης και η ανάδειξη της απόλυτης εμπειρίας του σύγχρονου sneaker culture.

Ο ξεχωριστός καλεσμένος της βραδιάς, Marc Leuschner, γνωστός και ως Mr. EQT, ιδιοκτήτης του γνωστού sneaker store Overkill, στην καρδιά του Βερολίνου, και ένας από τους πιο γνωστούς συλλέκτες sneakers παγκοσμίως, βρέθηκε στην Αθήνα αποκλειστικά για το event και μοιράστηκε με όλους την αγάπη του για τα sneakers, αλλά και τις γνώσεις του για την εξέλιξη και τη φιλοσοφία τους. Πόλο έλξης για τους λάτρεις των sneakers αποτέλεσε η εντυπωσιακή έκθεση με τα 122 EQT sneakers από την προσωπική συλλογή του Γερμανού συλλέκτη. Στα πλαίσια αυτής, ο Marc μοιράστηκε με το κοινό την προσωπική του σχέση με την adidas και έκανε μια ιστορική αναδρομή στην πορεία του EQT, που μετρά περισσότερα από 25 χρόνια.

Η iconic σειρά του Equipment από το 1991 μέχρι και σήμερα ήταν διαθέσιμη προς το κοινό, με σκοπό την παρουσίαση της εξέλιξης της πιο χαρακτηριστικής sneaker σιλουέτας. Με τη βοήθεια ειδικών «βιτρινών» από σίδερα, που είχαν τοποθετηθεί σε όλη την έκταση του χώρου με τον πιο urban τρόπο, τα βλέμματα των sneaker lovers «μαγνητίστηκαν» από μια sneaker κουλτούρα, γνώριμη προς εκείνους. Ο ξεχωριστός καλεσμένος της βραδιάς, Marc Leuschner, γνωστός και ως Mr. EQT, ιδιοκτήτης του γνωστού sneaker store Overkill, στην καρδιά του Βερολίνου, και ένας από τους πιο γνωστούς συλλέκτες sneakers παγκοσμίως, βρέθηκε στην Αθήνα αποκλειστικά για το event και μοιράστηκε με όλους την αγάπη του για τα sneakers, αλλά και τις γνώσεις του για την εξέλιξη και τη φιλοσοφία τους. Πόλο έλξης για τους λάτρεις των sneakers αποτέλεσε η εντυπωσιακή έκθεση με τα 122 EQT sneakers από την προσωπική συλλογή του Γερμανού συλλέκτη. Στα πλαίσια αυτής, ο Marc μοιράστηκε με το κοινό την προσωπική του σχέση με την adidas και έκανε μια ιστορική αναδρομή στην πορεία του EQT, που μετρά περισσότερα από 25 χρόνια.

Στην ερώτησή μας σχετικά με το αγαπημένο EQT sneaker του Marc, η απάντησή του ήταν άμεση και αυθόρμητη, καθώς μας έδειξε από κοντά το μοντέλο EQT CUSHION 93, από την Taiwan, που εκείνος αγαπά και ξεχωρίζει.

Με λίγα λόγια, μία ξεχωριστή και σύγχρονη παρουσίαση μέσα από ειδικά σχεδιασμένα happenings και installations, συνέθεσαν ένα once-in-a-lifetime event. Μεταξύ όλων αυτών, κυρίαρχο ρόλο είχε το νέο μοντέλο EQT Support ADV. Το νέο sneaker των adidas Originals επαναπροσδιόρισε τη σύγχρονη κουλτούρα, συμβολίζοντας οτιδήποτε είναι σημαντικό και ουσιώδες, γι’ αυτό και συνοδεύτηκε από το motto “Everything that is essential. Nothing that is not”. Το διαχρονικό EQT των adidas Originals, που ξεκίνησε ως το ultimate αθλητικό παπούτσι, επηρεάστηκε από τις εξελίξεις κάθε εποχής και ανάγεται τώρα σε ένα πραγματικό σύμβολο μόδας.

Μέσω μιας μεγάλης οθόνης, που είχε στηθεί σε έναν από τους τοίχους του παλαιού Χρηματιστηρίου Αθηνών, οι λάτρεις των adidas Originals είχαν την τιμή να παρακολουθήσουν τη νέα ταινία μικρού μήκους του brand, με τίτλο “Only the Essentials”. Με τη μοναδική αισθητική των adidas Originals, εξιστορήθηκε η πορεία του iconic sneaker, που έφερε μια πρωτόγνωρη επανάσταση στη μόδα τη δεκαετία του ’90. Στο event προβλήθηκαν επίσης video-art υλικά, η EQT έκθεση φωτογραφίας του Γερμανού φωτογράφου Juergen Teller, καθώς και φωτογραφικά στιγμιότυπα του Πάνου Γεωργίου από το πρόσφατο ταξίδι μαζί με τους Γιώργο Μαυρίδη, Δημήτρη Πέτρου και Κώστα Σπαθή στο Βερολίνο για την πρώτη παρουσίαση του νέου EQT.

Η ομάδα mobile DIY parties Yes it does!! Sure it does!! έδωσε το ρυθμό στο μεγάλο party που ακολούθησε και ήταν ανοιχτό για το αθηναϊκό κοινό σε μια ευκαιρία γνωριμίας με την πιο σύγχρονη sneaker κουλτούρα.

Με φόντο την πιο urban ατμόσφαιρα, που μόνο τα adidas Originals ξέρουν να δημιουργούν, τα EQT Support ADV παρουσιάστηκαν με τον πιο ταιριαστό στο χαρακτήρα τους τρόπο. Η αναδρομή σε όλα τη σειρά EQT έδωσε το έναυσμα στο αθηναϊκό κοινό να εμπλουτίσει τις γνώσεις της sneaker κουλτούρας του, δίνοντάς της μια νέα και πιο σύγχρονη μορφή. Με την κληρονομιά του θρυλικού sneaker να «ξεδιπλώνεται» μπροστά στα μάτια όλων και με τον Marc Leuschner συνοδοιπόρο σε αυτό, τα adidas Originals απέδειξε για μια ακόμη φορά πώς μπορεί το ιδιαίτερο στοιχείο να συμβαδίζει πάντα με το ανατρεπτικό.

*Το νέο EQT Support ADV είναι ήδη διαθέσιμο σε επιλεγμένα sneaker stores και στο adidas Originals Fashion Corner στο attica, City Link.

More Stories
Grande Bretagne web
150 Χρόνια Μεγάλη Βρεταννία: Always Grand
DIDÉE.GR