Quantcast

Η νέα συλλογή της Acqua di Parma και ο Ιταλός instant artist Maurizio Galimberti

Ο διάσημος Ιταλός instant artist απεικονίζει τη νέα συλλογή με τη δική του εκπληκτική οπτική γλώσσα: τα καλειδοσκοπικά έργα του πλάθουν οπτικά την οσφρητική αποκάλυψη που φανερώνεται σε κάθε νέα εσάνς. 

Ο οίκος Acqua di Parma ανέθεσε στον Maurizio Galimberti να δημιουργήσει την media καμπάνια για τη σειρά «Signatures of the Sun». Ο διάσημος Ιταλός instant artist αιχμαλωτίζει το πνεύμα της νέας συλλογής: αρώματα που εμφανίζονται σαν μια οσφρητική αποκάλυψη, δίνοντας την αίσθηση ότι βιώνεις την εμπειρία μιας οικείας ευωδιάς σαν να ήταν η πρώτη φορά.  

Μια συναρπαστική ανακάλυψη την οποία ο Maurizio Galimberti αποτυπώνει στις δυναμικές εικόνες του, γεμάτες πάθος. Κάθε εικόνα είναι ένα μοναδικό και απαράμιλλο έργο τέχνης το οποίο κάνει το βλέμμα να χορεύει , μεταδίδοντας την ίδια αίσθηση ευφρόσυνης & ζωτικότητας με  αυτή που αποπνέουν τα αρώματα της σειράς «Signatures of the Sun». Μια συλλογή στην οποία η Acqua di Parma επανεξετάζει τα επιλεγμένα συστατικά μέσα από το πρίσμα της Colonia, εμπλουτίζοντάς τα με φως και φέρνοντας τη λιακάδα σε κάθε νέο προϊόν.

Ο Maurizio Galimberti είναι γνωστός για την ξεχωριστή οπτική του γλώσσα που τον έκανε διάσημο. Η τεχνική του είναι η στιγμιαία φωτογραφία. Το ποιητικό του στιλ εκφράζεται με τον κατακερματισμό του θέματος και την ανασύνθεσή του, και τη δημιουργία εικόνων σε κίνηση που βασίζονται στον καθαρό δυναμισμό του φουτουρισμού και του Marcel Duchamp. Κατά τον καλλιτέχνη, η αληθινή φωτογραφία δεν είναι ποτέ ακαδημαϊκή ή αναλυτική. Οι εικόνες του, οι οποίες ηθελημένα είναι ατελείς, κεντρίζουν την περιέργεια αυτού που τις βλέπει,  θέτοντας ερωτήσεις στους θεατές, προσκαλώντας τους να δώσουν ανεπιφύλακτα, τη δική τους προσωπική απάντηση. Μια τέχνη της ατέλειας που συνενώνεται επιδέξια με τις αξίες του ιστορικού Ιταλικού Οίκου.

Οι εικόνες που δημιουργήθηκαν για τη συλλογή «Signatures of the Sun» είναι όμορφα οπτικά μωσαϊκά που παίζουν με τις διαφάνειες και με τους εμβληματικούς τόνους του κίτρινου και του μαύρου, στις οποίες τα επιμέρους κομμάτια αποκτούν σημασία μόνο σαν όλο. Εικόνες που δεν μπορούν να γίνουν αντιληπτές με μια μόνο ματιά και που αναπαράγουν στο οπτικό πεδίο το αίσθημα της έκπληξης και της οσφρητικής ανακάλυψης των αρωμάτων της σειράς «Signatures of the Sun». Με τις κοντινές του λήψεις, ο  Maurizio Galimberti κυριολεκτικά “μπαίνει μέσα” στο μπουκάλι, το κατακερματίζει και το τυλίγει με φυσικό φως, μπλέκοντάς το σε κομμάτια που αναδεικνύουν την ουσία του αρώματος και το βασικό συστατικό του σε ένα συναρπαστικό φωτογραφικό καλειδοσκόπιο. Το χαρακτηριστικό Art Deco μπουκάλι, το οποίο αποτελεί το σήμα κατατεθέν της Colonia από τη γέννησή της, αναπαράγεται επιδέξια σε φωτογραφίες που ενσωματώνουν πλήρως τις αξίες της Acqua di Parma: μια γνήσια, ανάλαφρη κομψότητα και μια αληθινά ευφορική φωτεινότητα. Εκτός από το οπτικό υλικό της καμπάνιας, υπάρχουν ελκυστικές φωτογραφίες backstage που συλλαμβάνουν την έμπνευση και το έργο του instant artist, αναδεικνύοντας όλη την ενστικτώδη ενέργειά του. “Η δουλειά πίσω από το λανσάρισμα της σειράς «Signatures of the Sun» ήταν για μένα μια συναρπαστική πρόκληση. Για πρώτη φορά, είχα τη δυνατότητα να εμπλακώ ολοκληρωτικά σε μια καμπάνια, όπου οι φωτογραφίες μου θα έπρεπε να διαθέτουν πλήρη συνοχή και αποτελεσματικότητα. Ήταν μια πολύ διεγερτική ερευνητική εμπειρία, γιατί η καλλιτεχνική μου ταυτότητα βρίσκεται στον αντίποδα του αψεγάδιαστου, λαμπερού ύφους που συναντάς συνήθως στον κόσμο των αρωμάτων. Έβαλα ρυθμό και κίνηση στην τέχνη μου για να μπορέσω να κάνω εικόνες εξαιρετικά φωτεινές και θετικές, στοιχεία τα οποία νομίζω ότι θα τους επιτρέψουν να εκφράσουν αυτό το συναίσθημα έκπληξης και ανακάλυψης, που κάνει τη σειρά Signatures of the Sun να ξεχωρίζει. Μια θετική διάσταση, σχεδόν αφοπλιστική μέσα στη ζωντάνια της, η οποία ταυτίζεται απόλυτα με μένα”, αναφέρει ο Maurizio Galimberti. 

“Για πάνω από έναν αιώνα, η Acqua di Parma δημιουργεί αρωματικά χαρμάνια που πάλλονται από συναίσθημα και αφηγούνται μοναδικές και απρόβλεπτες ιστορίες. Η συλλογή «Signatures of the Sun» είναι η υπέρτατη έκφραση της τέχνης μας στο άρωμα, μιας τέχνης που μεταμορφώνει  το φως και την ανακάλυψη, στους εκφραστικούς της τόνους. Ο Maurizio Galimberti είναι το μάτι του καλλιτέχνη όπως και ο ιδανικός πρεσβευτής της καμπάνιας που σχεδιάστηκε για τη νέα αυτή συλλογή. Μας κέρδισε από την πρώτη στιγμή με τον αυθορμητισμό και τη διαίσθησή του που μεταφράζονται σε μια αντισυμβατική, έντονη και αυθεντική γλώσσα. Είμαι πεπεισμένη ότι όταν δείτε τα οπτικά μωσαϊκά του Maurizio Galimberti θα αισθανθείτε την εκθαμβωτική ανακάλυψη που κλείνεται μέσα σε κάθε άρωμα της συλλογής «Signatures of the Sun» ” λέει η Laura Burdese, Πρόεδρος και CEO της Acqua di Parma. 

Τα προϊόντα Acqua di Parma διατίθενται στα πολυκαταστήματα attica, στο ηλεκτρονικό κατάστημα www.atticabeauty.gr και στο Hondos Center Γλυφάδα.

More Stories
PUMA Flagship Store
PUMA Flagship Store: Το Grand Opening του νέου καταστήματος
DIDÉE.GR