Quantcast

Ένα ξενοδοχειακό αριστούργημα στη Μαγιόρκα με αντίκες και art deco έπιπλα

Ενώ οι περισσότεροι επισκέπτες στη Μαγιόρκα κατευθύνονται στις διάσημες παραλίες του νησιού, η πρωτεύουσα της Πάλμα και συγκεκριμένα το διατηρητέο ιστορικό της κέντρο, αποτελεί πόλο έλξης για τους φαν της αρχιτεκτονικής. Τα γοτθικά σπίτια, τα παλάτια καθώς και οι θρησκευτικοί χώροι είναι το ίδιο εντυπωσιακά με τα κτίρια της Βαρκελώνης -τον κοντινότερο αντίπαλό της αρχιτεκτονικά-, ξεχωρίζοντας για τους εντυπωσιακούς κήπους που κρύβονται πίσω από ογκώδεις προσόψεις.

Αρκετά από τα παλιά αυτά κτίρια έχουν ανακαινιστεί με τελευταία τη μετατροπή ενός πρώην καθολικού νηπιαγωγείου, στο ξενοδοχείο Can Bordoy Grand House and Garden. Το κτίριο που φέρεται να έχει τη μεγαλύτερη εσωτερική αυλή στην πόλη της Πάλμα, μετατράπηκε με τη βοήθεια του Mallorcan studio OHLAB, από ένα παλιό ερείπιο, σε ένα μπουτίκ ξενοδοχείο με σπα, θερμαινόμενη εξωτερική πισίνα, βιβλιοθήκη και εστιατόριο.

Οι σχεδιαστές χρησιμοποίησαν την Ιαπωνική τεχνική kintsugi (επιδιόρθωση κεραμικών χωρίς κάλυψη των ατελειών) για το έργο. Τα σημάδια του χρόνου και της ιστορίας του κτιρίου δεν καλύφθηκαν, αλλά αντιθέτως ενισχύθηκαν. Οι τιμές των δωματίων ξεκινούν από 550 ευρώ για μια διανυκτέρευση. Η διακόσμησή τους περιλαμβάνει παλιά κεραμικά, χειροποίητα φωτιστικά, art deco έπιπλα και αντίκες από το Παρίσι και την Κοπεγχάγη. Η αυλή διαμορφώθηκε με την προσθήκη διαφόρων δέντρων, ενώ η φιλοσοφία του κήπου μεταφέρθηκε και στο εσωτερικό, με αναρριχώμενα φυτά και οροφές που θυμίζουν μια όαση.

 

More Stories
Dolli web
THE DOLLI ACROPOLIS
DIDÉE.GR