Quantcast
Dior PreFall NY PO F24 079 (1)

Dior Pre-Fall 2024

Με αφορμή αυτήν την “εποχική διασταύρωση” o γαλλικός οίκος Dior και η σχεδιάστρια Maria Grazia Chiuri αποτίουν φόρο τιμής στη Νέα Υόρκη, επιλέγοντας την για την παρουσίαση της συλλογής Pre-Fall 2024.

Η παρουσίαση της συλλογής του οίκου Dior, που πραγματοποιήθηκε στο Brooklyn Museum, επιδίωξε να γεφυρώσει το χάσμα μεταξύ του παραδοσιακού savoir-faire και των αισθητικών επιταγών της σύγχρονης μόδας.

Η Maria Grazia Chiuri εμπνεύστηκε τόσο από την επιβλητική παρουσία και την αγορίστικη γοητεία της γερμανοαμερικανίδας ηθοποιού Marlene Dietrich (η οποία είχε σχέση με τον Dior) – όσο και από streetwear looks που τράβηξαν την προσοχή της στην τελευταία της επίσκεψη στο Μεγάλο Μήλο, επιρροές που ενσωμάτωσε σε εμβληματικές σιλουέτες του Dior.

Η ίδια η Marlene Dietrich είχε συνηθίσει να φορά ανδρικά ρούχα και σμόκιν – πράξη εξέγερσης που προκαλούσε τσουνάμι σκανδάλων. Έτσι, η Maria Grazia Chiuri επέλεξε να χρησιμοποιήσει τουίντ και μια ποικιλία αγγλικών υφασμάτων για να δημιουργήσει εμφανίσεις αντιπροσωπευτικές της ανατρεπτικής αυτής περσόνας, αναμειγνύοντας pencil φούστες και φαρδιά παντελόνια με σακάκια, προσθέτοντας θηλυκότητα στο αρρενωπό ανδρόγυνο στυλ.

Η επίκληση στην Αμερική είναι ιδιαίτερα εμφανής από τα εντυπωσιακά μοτίβα της αστερόεσσας και του Αγάλματος της Ελευθερίας που αποτυπώθηκαν σε σατέν bomber jackets και τσάντες και τα οποία προσθέτουν παιχνιδιάρικη διάθεση στις κατά τα άλλα “αυστηρές” γραμμές των ρούχων.

Τα ντελικάτα εσώρουχα αλλά και υλικά όπως το σατέν και η δαντέλα, κυριάρχησαν στη συλλογή, εκπέμποντας έναν -απόλυτα ελεγχόμενο- αισθησιασμό. Τα πανωφόρια και τα πλεκτά παρείχαν “προστασία” από τα βλέμματα, ενώ υπηρέτησαν και την ιδέα του layering που αρμόζει σε μια συλλογή Pre-Fall.

Η συλλογή του οίκου, αν και άντλησε έμπνευση από το παρελθόν, κατάφερε να αποτυπώσει την εικόνα της σημερινής κοινωνίας όπου η μόδα επιτρέπει στις γυναίκες να είναι -και να φορούν- ό,τι θέλουν.

DIOR FALL 24 NYC LOOK 002 DIOR FALL 24 NYC LOOK 022 DIOR FALL 24 NYC LOOK 019DIOR FALL 24 NYC LOOK 023 DIOR FALL 24 NYC DET 0089 DIOR FALL 24 NYC DET 0166 DIOR FALL 24 NYC DET 0202DIOR FALL 24 NYC LOOK 058 DIOR FALL 24 NYC LOOK 039 DIOR FALL 24 NYC LOOK 006 Dior PreFall NY PO F24 Dior PreFall NY PO F24

Source | GLASS Magazine

More Stories
DKNY
Heart Of NY Capsule: Η νέα συλλογή από την DKNY με την Kaia Gerber
DIDÉE.GR