Quantcast

Μιλάνο: Ως έργο τέχνης χαρακτηρίζεται το cafe στην Πινακοθήκη της Brera

Το rgastudio ανέλαβε τη δημιουργία του Caffe Fernanda, ως μέρος του ανασχεδιασμού της Πινακοθήκης της Brera του Μιλάνου. Το όνομα είναι εμπνευσμένο από την Fernanda Wittgens, την διευθύντρια του χώρου το 1950, όταν και επαναλειτούργησε ο χώρος.

Το cafe στεγάζεται στην πρώην κεντρική είσοδο της Πινακοθήκης και αποτελεί μέρος της εμπειρίας του επισκέπτη ως συνέχεια της έκθεσης, μιας και χρωματικά και σχεδιαστικά ακολουθεί το ίδιο ύφος με την αναβαθμισμένη Πινακοθήκη. Την έντονη παρουσία των εκτεθειμένων έργων τέχνης, αντισταθμίζει το πετρόλ χρώμα στους τοίχους, ενώ το μαρμάρινο δάπεδο και τα παράθυρα έχουν διατηρηθεί από τον αρχικό σχεδιασμό του piero portaluppi.

Κάτω από έναν πίνακα του Damini βρίσκεται το μπαρ. Για την κατασκευή του έχει χρησιμοποιηθεί παλιό ξύλο από το 1950 και ένα λεπτό στρώμα από ορείχαλκο στην επιφάνεια.  Ορείχαλκος έχει χρησιμοποιηθεί και στο κάδρο του μεγάλου καθρέφτη αλλά και στα τραπέζια, σε συνδυασμό με ξύλο καρυδιάς. Η ομάδα του rgastudio κατάφερε με το σχεδιασμό και τη σωστή χρήση των υλικών και επίπλων να δημιουργήσει έναν άνετο χώρο όπου ο θαυμασμός των έργων τέχνης γίνεται ανεμπόδιστα.

More Stories
Lemon 4
Το “Lemon” γιορτάζει 6 χρόνια στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
DIDÉE.GR