Quantcast
des cheveux et des poils l exposition poilante du musee des arts decoratifs

Des Cheveux et Des Poils: H νέα έκθεση του Musée des Arts Décoratifs

Mια έκθεση αφιερωμένη στα μαλλιά και τις τρίχες του σώματος στον δυτικό κόσμο. Ένα πρωτότυπο έργο που επιμελήθηκε ο Denis Bruna, Curator of Fashion and Fabrics του Musée des Arts Décoratifs.

des cheveux et des poils l exposition poilante du musee des arts decoratifs

Μαλλιά: Κάτι που έχει ο καθένας έχει με κάποιο τρόπο, με κάποιο σχήμα, χρώμα ή μορφή. Από τις τρίχες του σώματος μέχρι τις τρίχες του προσώπου και τις τρίχες των μαλλιών, το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό αποτελεί βασικό γνώρισμα της ταυτότητας ενός ατόμου.

Ακριβώς όπως οι τάσεις των ρούχων και των αξεσουάρ αλλάζουν χρόνο με τον χρόνο και ταυτόχρονα κατηγοριοποιούν τάξεις, υποκουλτούρες ή γενιές που τις υιοθετούν, έτσι και οι τάσεις στο τριχωτό της κεφαλής και του προσώπου μπορεί να λειτουργήσουν με τον ίδιο τρόπο.

 the musee des arts hair wella elegant

Όπως αναδεικνύεται στην έκθεση του Musée des Arts Décoratifs, Des Cheveux et Des Poils (Μαλλιά και τρίχες), τα χτενίσματα, το χρώμα ακόμα και η έλλειψη μαλλιών έπαιξαν σιωπηλά ισχυρό ρόλο στην κοινωνία για αιώνες. Από τα περίτεχνα χτενίσματα του κομμωτή Léonard Autier για τη Μαρία Αντουανέτα και τον πρώτο κομμωτή διασημοτήτων στον κόσμο, Monsieur Antoine μέχρι τα κοψίματα à la garçonne της δεκαετίας του ’20 και τα πολιτικά φορτισμένα afros της δεκαετίας του ’70, τα μαλλιά ήταν και παραμένουν μια μορφή πολιτισμού ίσως και κοινωνικού διαχωρισμού.

the musee des arts hair

Η έκθεση των 600 εκθεμάτων η οποία περιλαμβάνει ιστορικές φωτογραφίες, περούκες, προτομές, πίνακες εργαλεία, προϊόντα και πολλά άλλα, περικλείει την κοινωνικοπολιτική και πολιτιστική μανία των μαλλιών των τελευταίων έξι αιώνων. Από τον βασιλιά Λουδοβίκο XIV μέχρι τον Άντι Γουόρχολ, η έκθεση πραγματεύεται την απεικόνιση των τριχών του σώματος στην τέχνη, τον ιστορικό συμβολισμό των φυσικών χρωμάτων των μαλλιών (π.χ. το ξανθό χρώμα συνδέθηκε με την αθωότητα, το κόκκινο με τη μαγεία και την εξωστρέφεια, ενώ οι πιο σκούροι τόνοι θεωρούνταν σημάδι κακής διάθεσης) αλλά και προχωρώντας σε ένα πιο μοντέρνο πλαίσιο, παρουσιάζονται παραδείγματα ψηφιακών εκτυπώσεων αλλά και νέες- εξελιγμένες- μέθοδοι επεξεργασίας των μαλλιών.

the musee des arts hair wella  the musee des arts decoratifs hair des cheveux et des poils l exposition poilante du musee des arts decoratifs des cheveux et des poils l exposition poilante du musee des arts decoratifs

Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 17 Σεπτεμβρίου 2023.

107 Rue de Rivoli, 75001 Paris, Γαλλία

Source | L’OFFICIEL USA

More Stories
Vipp Cold Hawaii 15 (1)
Vipp Cold Hawaii: H απομονωμένη κατοικία στο Εθνικό Πάρκο Thy της Δανίας
DIDÉE.GR