Quantcast
dior joana vasconcelos paris fashion week catwalk installation dezeen 2364 col 0 1 1704x1136 1

Το εντυπωσιακό installation της Joana Vasconcelos για το σόου του οίκου Dior στο Παρίσι

Φτιαγμένο από 20 ειδών υφάσματα με την υπογραφή του οίκου, το εντυπωσιακό installation από την καλλιτέχνιδα Joana Vasconcelos ήταν το σκηνικό για την παρουσίαση της συλλογής Φθινόπωρο/Χειμώνας 2023.

Η τελευταία πασαρέλα του οίκου μόδας Dior στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού, που έλαβε μέρος στις 28 Φεβρουαρίου στον Jardin des Tuileries, στο Παρίσι, είχε σαν σκηνικό μια μεγάλης κλίμακας εγκατάσταση η οποία κρεμόταν πάνω από το runway.

Με μήκος 24 μέτρα και ύψος 7, η εγκατάσταση είχε τον τίτλο Valkyrie Miss Dior και δημιουργήθηκε εξ ολοκλήρου στο χέρι. Απλωνόταν σε όλον τον εσωτερικό χώρο και σχημάτιζε μια σειρά από κυματοειδείς όγκους που εκτείνονταν πάνω από το runway και έφταναν μέχρι το πάτωμα σε διάφορα σημεία.

dior joana vasconcelos paris fashion week catwalk installation

Η “αιωρούμενη” άμορφη δομή και οι αντίστοιχες που φτάνουν ως το έδαφος ήταν ντυμένες, τυλιγμένες και διακοσμημένες με πλεκτά, ραμμένα και κροσέ υφάσματα, κάτι που συναντάται επανειλημμένα στο έργο της Joana Vasconcelos.

Τα υφάσματα που χρησιμοποιήθηκαν σε όλη την επιφάνεια της εγκατάστασης προήλθαν από τη συλλογή της δημιουργικής διευθύντριας γυναικείων ενδυμάτων της Dior, Maria Grazia Chiuri.

dior joana vasconcelos paris fashion week catwalk installation

“Ενσωματώνοντας 20 διαφορετικά υφάσματα από την ίδια τη συλλογή, η εγκατάσταση “κουμπώνει” με τις εμφανίσεις των μοντέλων με πολύ αρμονικό -χορευτικό σχεδόν- τρόπο”, είπε η Vasconcelos. “Η αρμονία αυτή γιορτάζει τον διάλογο μεταξύ των ανθρώπινων σωμάτων, των ενδυμάτων και του χώρου, της υψηλής ραπτικής και των εικαστικών τεχνών“. συμπληρώνει.

dior joana vasconcelos paris fashion week catwalk installation

Η συλλογή επιπλέον απέτισε φόρο τιμής στην αδερφή του Christian Dior, Catherine Dior, η οποία ήταν μέλος της Γαλλικής Αντίστασης και αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ζωής της στο εμπόριο λουλουδιών.

Η Vasconcelos είναι καλλιτέχνης από την Πορτογαλία, της οποίας το έργο είναι μια ενημερωμένη εκδοχή χειροτεχνίας που εφαρμόζεται στον 21ο αιώνα. Στη δουλειά της χρησιμοποιεί καθημερινά αντικείμενα που στοχεύουν να προσθέσουν ειρωνεία και χιούμορ στα έργα της, ενώ καταπιάνεται με θέματα όπως η θέση και ο ρόλος της γυναίκας στην κοινωνία.

dior paris fashion week catwalk installation

Φωτογραφίες | Adrien Dirand, Dior

Source | Dezeen

More Stories
bar kar 03 1024x683 (1)
Bar Kar: Ένα εστιατόριο-επιτομή της αρχέγονης μαγειρικής
DIDÉE.GR