Quantcast

Μια ξεχωριστή έκδοση-μονογραφία με έργα του Richard Wright από την Gagosian Gallery

Η Gagosian Gallery ανακοίνωσε την έκδοση ενός πολυαναμενόμενου βιβλίου αφιερωμένο στο έργο του εικαστικού καλλιτέχνη Richard Wright.

Το βιβλίο θα είναι διαθέσιμο για αγορά στις 20 Ιουνίου 2023.

Η Τέχνη του Richard Wright
Ο Wright είναι γνωστός για τα installation μεγάλης κλίμακας που δημιουργεί, τα οποία ακροβατούν ανάμεσα στην ψευδαίσθηση και την αφαίρεση. Τα έργα του επενδύουν εσωτερικούς χώρους δίνοντας μια εντυπωσιακή  οπτική και πολυπλοκότητα, ενώ αλλάζουν την αντίληψη του χώρου από τον θεατή. Επιπλέον, τα έργα του ενσωματώνουν μπαρόκ διακοσμητικά στοιχεία, παραπέμποντας σε αναγεννησιακή και μινιμαλιστική ζωγραφική με κονστρουκτιβιστικό χαρακτήρα.

Richard Wright Gagosian Gallery Richard Wright Gagosian Gallery

Στα έργα του, ο Wright χρησιμοποιεί τεχνικές σχεδίασης με μελάνι, τεχνικές επιχρύσωσης, χαρακτικής και ακουαρέλας. Μεταξύ των πολλών έργων που απεικονίζονται στο νέο βιβλίο, είναι οι διάσημες μόνιμες εγκαταστάσεις του Wright στο Rijksmuseum του Άμστερνταμ, στην Εθνική Πινακοθήκη της Σκωτίας, στο Queen’s House του Λονδίνου και στον σταθμό του Tottenham Court Road, επίσης στο Λονδίνο.

Είναι σημαντικό ότι το βιβλίο αυτό αποτελεί αρχείο πολλών έργων του που δεν υπάρχουν πλέον, συμπεριλαμβανομένων των installations στο Kunsthistorisches Museum της Βιέννης, στο Volksbühne του Βερολίνου και στο Κάστρο Lismore στην Ιρλανδία.

Richard Wright Gagosian Gallery

“Η ζωγραφική είναι μια πράξη που συνδέει πραγματικότητα και συνείδηση. Είναι μια παράσταση που ξυπνά το παραλήρημα της όρασης.”

Richard Wright

Σχετικά με τον Richard Wright
Ο Ρίτσαρντ Ράιτ γεννήθηκε το 1960 στο Λονδίνο, ζει και εργάζεται στο Νόρφολκ της Αγγλίας και στη Γλασκώβη της Σκωτίας. Έχει πραγματοποιήσει εκθέσεις σε πολλούς χώρους: Kunsthalle Bern, Ελβετία (2001), Tate Liverpool, Αγγλία (2001), Dundee Contemporary Arts, Σκωτία (2004), Galleria d’Arte Moderna e Contemporanea di Bergamo, Ιταλία (2005), Kelvingrove Art Gallery and Museum, Σκωτία (2012), Kunsthistorisches Museum Wien, Βιέννη (2013).

Ο Wright συμμετείχε στο Manifesta 2 στο Λουξεμβούργο (1998), στο the British Art Show 5 (2000) και στο 55ο Carnegie International, Πίτσμπουργκ (2008).

Έργα του βρίσκονται μεταξύ άλλων στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης του Σαν Ντιέγκο, στην Εθνική Πινακοθήκη Μοντέρνας Τέχνης της Σκωτίας, στο Rijksmuseum του Άμστερνταμ και στην Tate Britain στο Λονδίνο.

Ο Wright κέρδισε το βραβείο Turner το 2009.

Richard Wright Gagosian Gallery Richard Wright Gagosian Gallery

Source | Rain Mag

More Stories
schweppes brand ambassadors vasilis kyritsis 0(2)
Το Schweppes απογειώνει την εμπειρία κάθε cocktail μαζί με τον κορυφαίο bartender Βασίλη Κυρίτση
DIDÉE.GR