Quantcast
GRAZIA SHADOW OF THE NYMPH 4 1

To τρίτο και τελευταίο κεφάλαιο της συλλογής BOTANICA: Blue Book 2022 του οίκου Tiffany & Co

Η συλλογή αποτελεί ωδή στη σπανιότητα των πολύτιμων λίθων ενώ ταυτόχρονα αντλεί έμπνευση από την ιστορία των 185 χρόνων του οίκου Tiffany & Co.  

“Η σπανιότητα, η μοναδικότητα και η ομορφιά ενός κοσμήματος είναι τα στοιχεία που το κάνουν να είναι πραγματικά ξεχωριστό. Αλλά μόνο όταν κάποιος φορέσει μια δημιουργία, ολοκληρώνεται η αποστολή της.” αναφέρει η Victoria Wirth Reynolds, επικεφαλής γεμολόγος και αντιπρόεδρος του Οίκου, σε συνέντευξή της στο GRAZIA με αφορμή την κυκλοφορία του τρίτου και τελευταίου chapter της συλλογής.

Για το κεφάλαιο που ολοκληρώνει τη συλλογή BOTANICA: Blue Book 2022, έμπνευση αποτέλεσαν τα λουλούδια -τα οποία συμβολίζουν τόσο την αναγέννηση όσο και την εναλλαγή των εποχών στη φύση- και συγκεκριμένα η μανόλια, η γουιστέρια και η ορχιδέα. Επιπλέον η συγκεκριμένη συλλογή αποτελεί ωδή στα έργα ορισμένων από τους πιο σπουδαίους κατασκευαστές του Tiffany: Louis Comfort Tiffany, Paulding Farnham, Jean Schlumberger.

GRAZIA SHADOW OF THE NYMPH 9 1Η επιλογή των λουλουδιών δεν έγινε τυχαία. Η γουιστέρια (wisteria) ήταν χαρακτηριστικό των art nouveau επιτραπέζιων φωτιστικών Louis Comfort του Οίκου. H απόδοση στο σήμερα έχει γίνει μέσω της χρήσης πολύτιμων λίθων όπως ζαφείρια και διαμάντια.

“Η επιλογή της γουιστέρια είναι ένας φόρος τιμής στο λουλούδι που υπήρχε κατεξοχήν στα αρχεία του οίκου. Όταν έχεις μια εταιρεία που είναι 185 ετών, έχεις πλούτο από ιδέες και αντικείμενα από όπου μπορείς να εμπνευστείς. Το κλειδί όμως είναι να έχεις μια καλή ομάδα σχεδιασμού και εμείς έχουμε σχεδιαστές που όλοι τους είναι εξαιρετικοί” . αναφέρει.

Ομοίως, για το λουλούδι της μανόλιας έμπνευση αποτέλεσαν ιστορικά σχέδια κοσμημάτων αλλά και το βάζο Magnolia του Οίκου, το οποίο παρουσιάστηκε το 1893 σε έκθεση στο Σικάγο και τώρα στεγάζεται στο The Met.

Τη συλλογή ολοκληρώνει μια σειρά δημιουργιών εμπνευσμένων από κομμάτια του σχεδιαστή Jean Schlumberger, ο οποίος ήταν διάσημος για τη δουλειά του στον Οίκο Tiffany.

GRAZIA SHADOW OF THE NYMPH 5 1

“Σχεδιάσαμε στην πραγματικότητα ολόκληρη τη συλλογή “με τη μία”.  Είχαμε ένα πολύ σαφές όραμα, βασισμένο σε αυτό που μας έδωσε η ομάδα σχεδιασμού. Επιλέξαμε όμως να τη λανσάρουμε σε τρία διαφορετικά κεφάλαια για να μη χάσει κανένα κομμάτι κάτι από τη μοναδικότητά του”. αναφέρει.

Η δουλειά της Victoria Reynolds είναι να ταξιδεύει στον κόσμο προμηθεύοντας τα καλύτερα διαμάντια και πολύτιμους λίθους για να μπουν στις συλλογές κοσμημάτων της Tiffany & Co.

“Ελπίζω ο κόσμος να ερωτευτεί αυτή τη συλλογή. Είναι αυτό που φιλοδοξούμε – να πάνε ένα ταξίδι μαζί μας, να ερωτευτούν πραγματικά ένα κόσμημα. Τα κοσμήματα είναι πολύ προσωπικά και αντιπροσωπεύουν μια ιδιαίτερη στιγμή στο χρόνο κάτι που θα μείνει μαζί σου για το υπόλοιπο της ζωής σου”. καταλήγει.

GRAZIA SHADOW OF THE NYMPH 16 1 GRAZIA SHADOW OF THE NYMPH 25 1 GRAZIA SHADOW OF THE NYMPH 4 1 GRAZIA SHADOW OF THE NYMPH 20 1 GRAZIA SHADOW OF THE NYMPH 2 1 GRAZIA SHADOW OF THE NYMPH 17 1 GRAZIA SHADOW OF THE NYMPH 23 1 GRAZIA SHADOW OF THE NYMPH 7 1 GRAZIA SHADOW OF THE NYMPH 18 1

Source | GRAZIAWallpaper Mag

More Stories
breitling didee1
Breitling: To Νέο Greek limited Edition εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι
DIDÉE.GR