Quantcast
ulysse nardin blast moonstruck watch

Blast Moonstruck: Το αστρονομικό ρολόι της πολυτελούς Ulysse Nardin

Συνδυάζοντας την τεχνογνωσία στην ωρολογοποιία και την αστρονομία, ο σχεδιαστής Ludwig Oechslin δημιούργησε το Blast Moonstruck για την Ulysse Nardin.

Το αστρονομικό ρολόι δείχνει με elegant τρόπο το ταξίδι της Σελήνης και του Ήλιου με απλά, κατανοητά και συνάμα ποιητικά.

Από μηχανικής άποψης, το ρολόι προκαλεί δέος. Η κάσα του -45 mm- είναι κατασκευασμένη από μαύρο κεραμικό υλικό και τιτάνιο ενώ το καντράν του περιέχει μια μικρή τρισδιάστατη σφαίρα από ζαφείρι με μικροεγχάρακτες χερσαίες μάζες που αναπαράγει την περιστροφή του φεγγαριού.

Ένα χρυσό ροζ δαχτυλίδι 18 καρατίων που έχει χαραγμένες τις 31 ημέρες του μήνα περιστρέφεται γύρω από την σφαίρα του καντράν και το ίδιο το δαχτυλίδι περιβάλλεται από έναν αριθμό περιστρεφόμενων δακτυλίων που παρακολουθούν πολλαπλές ζώνες ώρας ενώ διαθέτει και παλιρροιακούς συντελεστές. Παρά την όλη του πολυπλοκότητα, η διάταξη του καντράν είναι αρκετά εύκολη στην ανάγνωση και απλή. Στην πραγματικότητα, ο στόχος της δημιουργίας αυτού του ρολογιού ήταν να είναι ευανάγνωστο για άτομα με μηδενική κατανόηση της αστρονομίας, κάτι που η εταιρεία πέτυχε.

Το ρολόι τροφοδοτείται από το σύστημα UN-106 Manufacture της Ulysse Nardin, το οποίο διαθέτει απόθεμα ισχύος 50 ωρών. Άλλα χαρακτηριστικά του ρολογιού είναι η αντοχή στο νερό στα 50 μέτρα – ένας εκπληκτικά υψηλός αριθμός για ρολόι με αυτή την περίπλοκη κίνηση – και ένα μαύρο λουράκι από δέρμα αλιγάτορα με βάση από καουτσούκ.

Παρά το γεγονός ότι ζούμε σε μια ψηφιακή εποχή, οι τεχνικές δυνατότητες και οι καινοτομίες των μηχανικών ρολογιών συνεχίζουν να αυξάνονται. Υπάρχει κάτι στη δεξιοτεχνία και την ακρίβεια των μηχανικών ρολογιών υψηλής τεχνολογίας που θα είναι για πάντα ελκυστικό στους συλλέκτες του είδους, και η Ελβετική ωρολογοποιία πολυτελείας Ulysses Nardin το γνωρίζει καλά.

Το εύστοχα ονομαζόμενο Blast Moonstruck είναι αναμφισβήτητα η πιο εμφανίσιμη και πιο περίπλοκη προσθήκη στην συλλογή Blast της Ulysses Nardin.

Ulysse Nardin Blast Moonstruck 45mm 1 Ulysse Nardin Blast Moonstruck 45mm 3

* Το Blast Moonstruck πωλείται για $79.100 και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν τα σημεία πώλησης μέσω του ιστότοπου της Ulysse Nardin.

Source | Uncrate, Hiconsumption

More Stories
bar kar 03 1024x683 (1)
Bar Kar: Ένα εστιατόριο-επιτομή της αρχέγονης μαγειρικής
DIDÉE.GR