Quantcast
7de414de arceau the three graces pr copyright claude joray e1629438127809

Hermès Arceau: Tο περίτεχνο καντράν του νέου δημιουργήματος του οίκου που εμπνέεται από τη Ν. Αφρική

Το ρολόι Arceau της Hermès, που δημιουργήθηκε αρχικά το 1978, “δανείζεται” το παιχνιδιάρικο σχέδιο που κοσμούσε το μεταξωτό μαντήλι της Βρετανίδας Alice Shirley, στην περσινή συλλογή.

Το μαντήλι και κατά συνέπεια και το καντράν του Arceau The Three Graces είναι εμπνευσμένο από το ταξίδι της Shirley στη Νότια Αφρική. Συγκεκριμένα οι τρεις καμηλοπαρδάλεις που εντόπισε, εν μέρει κρυμμένες πίσω από μια μια ακακία, αναπαράχθηκαν σε μετάξι και στη συνέχεια σε ξύλο σε ένα εντυπωσιακό μωσαϊκό χρωμάτων.

“Μας αρέσει η χάρη και η κομψότητα που εκφράζει η καμηλοπάρδαλη.”, λέει ο Philippe Delhotal, δημιουργικός διευθυντής του τμήματος Hermès Horloger. “Το ξύλινο ψηφιδωτό ήταν η τέλεια τεχνική για να εκφράσει τις αντιθέσεις αυτού του σχεδίου.”

Οι τεχνίτες χρησιμοποίησαν 195 μικροσκοπικά κομμάτια από φυσικά σκοτεινά, ανοιχτόχρωμα, λεκιασμένα ή επεξεργασμένα ξύλα – συμπεριλαμβανομένης της αμερικανικής καρυδιάς, του σφενδάμου και του ευρωπαϊκού πλάτανου – για το περίπλοκο καντράν το οποίο είναι συναρμολογημένο σαν παζλ. Τα πολύ μικροσκοπικά κομμάτια βάφηκαν πολύ προσεκτικά για μια πλούσια παλέτα πολύπλοκων χρωμάτων και αντιθέσεων.
“Στην αρχή της κατασκευής του ρολογιού, η επιλογή του ξύλου πήρε λίγο χρόνο, έτσι ώστε να μπορέσουμε να βρούμε τους σωστούς τόνους και χρώματα για να προσφέρουμε την καλύτερη απόδοση στην καμηλοπάρδαλη.”, λέει ο εξειδικευμένος τεχνίτης Olivier Varenne. “Η μεγαλύτερη πρόκληση σε αυτό το καντράν ήταν να συνδυάσουμε τα διαφορετικά κομμάτια. Έπρεπε να προσαρμόσουμε κάθε κομμάτι ξύλου ακριβώς και με βάση το σχήμα της καμηλοπάρδαλης χωρίς να το σπάσουμε. Αλλά ήταν πολύ ενδιαφέρον για μένα να χρησιμοποιήσω την τεχνογνωσία μου για να δημιουργήσω αυτό το εξαιρετικό κομμάτι.”

Το καντράν τοποθετείται σε λευκόχρυσο πλαίσιο διακοσμημένο με διαμάντια.

hermes 2 and feat 0

Source | Wallpaper Mag

More Stories
Q4kpmjYjn42Qy4EaZZk2th 1920 80.jpeg
Portella: To ξενοδοχείο στη Μαγιόρκα που προασπίζεται το παρελθόν του με συγκρατημένη πολυτέλεια
DIDÉE.GR