Quantcast

Η εμβληματική τσάντα Victoria προασπίζεται τη βιωσιμότητα με την υπογραφή Hermés & MycoWorks

2026

O οίκος Hermés υιοθετεί πρωτοποριακή τεχνολογία στην κατασκευή της τσάντας Victoria, ακολουθώντας την τάση πολλών σχεδιαστών να στρέφονται στα βιολογικά υλικά.

Οι τσάντες Birkin και Kelly του πολυτελούς οίκου είναι από τις πιο ακριβές που έχουν πωληθεί ποτέ. Η ζήτηση ξεπερνά την προσφορά τόσο πολύ που δεν είναι εφικτή η εισαγωγή ούτε σε μια λίστα αναμονής. Έτσι, όταν η Hermès ανακοίνωσε ότι η τσάντα της φετινής σεζόν θα ήταν κατασκευασμένη από leather-look υλικό -προϊόν βιο-κλωστοϋφαντουργίας, σηματοδότησε μια νέα εποχή στα αξεσουάρ σχεδιαστών.

Την ερχόμενη σεζόν (φθινόπωρο / χειμώνας 2021) η κλασική Hermès Victoria (οι τιμές ξεκινούν από περίπου 3.500 £ για την προηγούμενη δερμάτινη έκδοση) θα κατασκευαστεί από τη Sylvania, ένα δερμάτινο ύφασμα που δημιουργήθηκε από μυκήλιο μανιταριού.

Μανιτάρια, ανανάς, σταφύλια, κάκτος και μήλα είναι μερικοί από τους οργανισμούς που λαμβάνουν δισεκατομμύρια δολάρια έρευνας και ανάπτυξης για τη δημιουργία δερμάτινων και πλαστικών υποκατάστατων. Τα νέα υλικά κατασκευάζονται χρησιμοποιώντας βιοτεχνολογία.

Η ανάπτυξη βιολογικών κλωστοϋφαντουργικών υλικών καθοδηγείται από τις προσπάθειες της βιομηχανίας μόδας για επίτευξη βιωσιμότητας, αν και χρησιμοποιούνται επίσης στη βιομηχανία αυτοκινήτων και επίπλων. Η μόδα δημιουργεί υψηλό επίπεδο ρύπανσης – από την υπερπαραγωγή ρούχων και συνθετικών ινών, καθώς και από την χρήση δέρματος ζώων.

Τα τελευταία χρόνια επιπλέον, σημειώνεται και μια αλλαγή στάσης των καταναλωτών. Η ανησυχία των πελατών για τις αλυσίδες εφοδιασμού και τις μεθόδους παραγωγής αυξάνεται όλο και περισσότερο. Αυτή η αλλαγή στις προτεραιότητες είναι το κίνητρο για πολλές από τις εταιρείες να εντάξουν στη γραμμή παραγωγής τους τα λεγόμενα βιολογικά δέρματα.

Τα βιο-κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα παράγονται είτε από γεωργικά υποπροϊόντα είτε από στοχευμένες καλλιέργειες. Το μυκήλιο, η ριζική δομή- το φυτικό μέρος του μύκητα, είναι το πιο δημοφιλές υλικό στην “πολυτελή” βιομηχανία.

hermes mushroom leather mycoworks designboom 06

Η Hermès συνεργάστηκε με την εταιρεία από την Καλιφόρνια MycoWorks (για τη δημιουργία του υλικού Sylvania) η οποία χρησιμοποιεί μια τεχνολογία που ονομάζεται Fine Mycelium. Έτσι παράγεται ένα ισχυρό κυτταρικό υλικό που μπορεί να υποβληθεί σε επεξεργασία για να δώσει ένα πολυτελές “δερμάτινο” αποτέλεσμα. “Είναι κάτι περισσότερο από ένα νέο υλικό – είναι μια σημαντική εξέλιξη που δίνει στους σχεδιαστές νέα επίπεδα προσαρμογής και δημιουργικού ελέγχου.”, λέει η συνιδρυτής του MycoWorks, Sophia Wang.

Source | The Guardian

More Stories
breitling didee1
Breitling: To Νέο Greek limited Edition εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι
DIDÉE.GR