Quantcast

Alfa Romeo: Τα τρία συλλεκτικά μοντέλα που δημοπρατούνται

Από την Αρετή Ζώρου Alfa


Οι λάτρεις των vintage αυτοκινήτων μπορούν να πάρουν μια καλή γεύση από μια σπάνια συλλογή της Alfa Romeo, η οποία  πορεύεται προς δημοπρασία μέσω της RM Sotheby’s.

Ο νέος ιδιοκτήτης θα πρέπει βέβαια να διαθέσει ένα αξιοσέβαστο ποσό για την απόκτησή τους, το οποίο αναμένεται να φτάσει τα 20 εκατομμύρια δολάρια. Ο Scaglione σχεδίασε τα αεροδυναμικά οχήματα – που κατασκευάστηκαν μεταξύ 1953-1955 από την Carrozzeria Bertone, για ειδικά σόου. Τα «κινούμενα γλυπτά» αγοράστηκαν από τον τρέχοντα ιδιοκτήτη τους το 1989 και ανακατασκευάστηκαν πλήρως.

Έχοντας εμφανιστεί σε πολλές εκθέσεις αυτοκινήτων τα τελευταία 30 χρόνια, το πρωτότυπο τρίο δεν είχε ποτέ προσφερθεί προς πώληση στο παρελθόν ως ένα ενιαίο κομμάτι. «Αυτά τα τρία εντυπωσιακά αυτοκίνητα συγκαταλέγονται στα πιο άμεσα αναγνωρίσιμα και σημαντικά κομμάτια του αυτοκινητιστικού σχεδιασμού που έχουν παραχθεί ποτέ», αναφέρει ο πρόεδρος της RM Sotheby, Rob Myers.

Η ζωντανή δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί στις 28 Οκτωβρίου 2020 στις 18:00, στο Sotheby’s New York, μαζί με έργα τέχνης των Mark Rothko, Clyfford Still και Robert Ryman να διατίθενται επίσης προς πώληση.

More Stories
bar kar 03 1024x683 (1)
Bar Kar: Ένα εστιατόριο-επιτομή της αρχέγονης μαγειρικής
DIDÉE.GR