Quantcast

Sylvan Rock: H πρώτη πολυτελής κατοικία από την Aston Martin στο Hudson Valley της Νέας Υόρκης

Από την Κατερίνα Γιογάκη after parties


Το αμερικανικό αρχιτεκτονικό γραφείο S3 Architecture, συνεργάστηκε με το τμήμα αρχιτεκτονικού σχεδιασμού της Aston Martin με σκοπό τη δημιουργία του Sylvan Rock, ενός σπιτιού στο Hudson Valley της Νέας Υόρκης.

Με τις οικοδομικές εργασίες να ξεκινούν στις αρχές του 2021, το Sylvan Rock by S3 Architecture θα μιμείται τους περιβάλλοντες βραχώδεις σχηματισμούς και θα βρίσκεται δύο ώρες μακριά από το Μανχάταν σε μια έκταση 55 στρεμμάτων δασικής γης στην κοιλάδα του Hudson και θα επιτρέπει στους ιδιοκτήτες να “επιστρέψουν στη φύση”.

Η πρόσοψη θα αποτελείται από μεγάλα πάνελ από γυαλί και ξύλινη επένδυση από μαύρο κέδρο. Η σκούρα μεταλλική οροφή η οποία θα «βυθίζεται» προς τα κάτω για να σχηματίσει μια σκεπαστή είσοδο, θα κατασκευαστεί έτσι ώστε να μιμείται το οδοντωτό σχήμα των γύρω πετρωμάτων.

«Όταν σχεδιάζουμε, αφήνουμε πάντα τη γη να μιλάει πρώτα. Το σπίτι γίνεται ένα με το τοπίο. Ο σχεδιασμός συνδυάζει τη μοντέρνα αισθητική μας με την ιδιωτικότητα και τον περίγυρο της αγροτικής τοποθεσίας για να δημιουργήσει μια μοναδική πολυτελή εμπειρία.» δήλωσε ο Christopher Dierig της S3 Architecture.

Στο υπόγειο εκτός από έναν χώρο γραφείου που θα διαθέτει ένα τεράστιο παράθυρο με θέα τους απόκρημνους βράχους θα υπάρχει και μια αίθουσα σε στιλ γκαλερί που θα περιβάλλεται πλήρως από τζάμι στην οποία θα τοποθετηθούν αυτοκίνητα.

Ξύλινα δάπεδα και κουφώματα από σκούρο ξύλο θα τοποθετηθούν σε όλους τους χώρους του ισογείου όπου θα υπάρχει κουζίνα, τραπεζαρία, καθιστικό και μια σειρά από κοινόχρηστους χώρους διαβίωσης που θα βλέπουν στο χώρο της πισίνας και στο καταπράσινο τοπίο. Οι επιφάνειες από μάρμαρο και τα βελούδινα, δερμάτινα έπιπλα θα ενισχύσουν περαιτέρω την πολυτελή αίσθηση του σπιτιού.

Το υπνοδωμάτιο του πρώτου ορόφου θα προεξέχει από το ισόγειο του σπιτιού και θα έχει θέα προς τα βουνά Catskill.

«Υπήρξε πλήρης συγχρονισμός μεταξύ της ομάδας αρχιτεκτονικής και σχεδιασμού μας με την ομάδα σχεδιασμού της Aston Martin, δίνοντας έμφαση στις καθαρές γραμμές και την πολυτέλεια των φυσικών υλικών και υφών.» δήλωσε ο Doug Maxwell  της S3 Architecture στο site Dezeen.

To Sylvan Rock θα περιλαμβάνει και τρεις μικρότερες (κατοικήσιμες) κατασκευές καθώς και ένα δεντρόσπιτο τα οποία θα μπορούσαν άνετα να αποτελέσουν guest houses ή απλά, ησυχαστήρια των ιδιοκτητών.

Φωτογραφίες: S3 Architecture

Source Dezeen

More Stories
breitling didee1
Breitling: To Νέο Greek limited Edition εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι
DIDÉE.GR