Quantcast

Η εντυπωσιακή εγκατάσταση του Edoardo Tresoldi στην Ιταλία

Από την Αρετή Ζώρου


Ο Ιταλός καλλιτέχνης Edoardo Tresoldi, πρόσφατα αποκάλυψε τη νέα του δημόσια καλλιτεχνική εγκατάσταση στην Calabria της Ιταλίας.

Τοποθετημένη στην παραλιακή πλευρά της πόλης, η τεράστια κατασκευή από συρματόπλεγμα, έχει τον τίτλο Opera και αποτελείται από 46 πυλώνες, φτάνοντας μέχρι τα 8 μέτρα ύψος, μέσα σε ένα πάρκο 2.500 τετραγωνικών.

Το Opera αποτελεί ένα μνημείο στοχασμού μέσω του οποίου ο τόπος αυτοπροσδιορίζεται περαιτέρω. Ο Tresoldi παίζει με τη γραμματική της κλασικής αρχιτεκτονικής αλλά και με τη διαφάνεια του συρματοπλέγματος, ώστε να ερευνήσει μια νέα ποιητική οπτική σε διάλογο με το περιβάλλον και το θεατή. Οι πυλώνες συνθέτουν έναν διακριτικό πλαίσιο επιτρέποντας μια ουσιαστικότερη ερμηνεία του πάρκου, όπως αναφέρεται σε δηλώσεις του τύπου.

Οι επισκέπτες της εγκατάστασης μπορούν να το θαυμάσουν από διάφορες προοπτικές, χάρη στα διαφορετικά ύψη και βάθη του χώρου. Οι σχεδόν διάφανοι πυλώνες έρχονται σε αντίθεση με το φυσικό τοπίο, ενώ παίζουν με το φως και τις σκιές κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ φωτίζονται τη νύχτα.

More Stories
66c33f566926f62c821dc2b5f47f94f3
Ένα ατμοσφαιρικό διαμέρισμα στο Λονδίνο όπου δεσπόζει το βαθύ πράσινο
DIDÉE.GR