Quantcast

Luna: Το ηλεκτροκίνητο δημιούργημα μιας start-up με το φουτουριστικό design

Μια start-up εταιρία η οποία απαρτίζεται από επιχειρηματίες σχετικούς με την τεχνολογία, βιομηχανικούς σχεδιαστές και μηχανικούς αγώνων, εδρεύει στο Brooklyn με την επωνυμία Tarform και βρίσκεται πίσω από την κυκλοφορία της μοτοσυκλέτας Luna, της πρώτης της ηλεκτρικής μοτοσικλέτας δρόμου που συνδυάζει σχεδιασμό, τεχνολογία, βιωσιμότητα και που επιχειρεί να αναδείξει παραδοσιακά στοιχεία design μέσα από μια φουτουριστική οπτική.

Επικεφαλής του όλου εγχειρήματος είναι ο ιδρυτής και CEO της εταιρίας, Taras Kravtchouk ο οποίος αντιμετώπισε την πρόκληση να συνδυάσει την all time χαρά του να οδηγεί κάποιος κλασική μοτοσυκλέτα, με το διαφορετικό και το προχωρημένο παραμένοντας πιστός στη βιωσιμότητα και στο όσο το δυνατό μικρότερο αποτύπωμα στο περιβάλλον.

Το αποτέλεσμα που προέκυψε έχει ως εξής: αμάξωμα κατασκευασμένο από ύφασμα από σπόρους λιναριού και αλουμίνιο μηχανικής επεξεργασίας CNC για τα περισσότερα εξαρτήματα (100% ανακυκλώσιμο). Η ταπετσαρία του καθίσματος είναι από βιοοαποικοδομήσιμο vegan δέρμα ενώ το κάλυμμα του κινητήρα είναι κατασκευασμένο από βιοαποικοδομήσιμο πλαστικό από καλαμπόκι. Επίσης, ένα ραντάρ δρα βοηθητικά και με τον χαρακτηριστικό ήχο προειδοποιεί για εμπόδια ενώ η δόνηση του καθίσματος προειδοποιεί για τυχόν οχήματα. Τέλος μια κάμερα επιτρέπει να δει ο αναβάτης τι βρίσκεται πίσω του.

Στο τέλος της διαδρομής, ο αναβάτης μπορεί να δει τα στατιστικά του στην εφαρμογή Tarform για κινητά και να λάβει πληροφορίες που μπορούν να τον βοηθήσουν να γίνει καλύτερος (και πιο ασφαλής) αναβάτης.

Το μοντέλο Luna, διαθέτει κινητήρα 55 ίππων, μπαταρία 10kWh (αυτονομία έως και 190 χιλιόμετρα),  χρόνο 3,8 δευτερόλεπτα 0-60 και τελική ταχύτητα περίπου 150χλμ/ ώρα.

Η Tarform δέχεται προπαραγγελίες για παράδοση το 2021 με ελάχιστη προκαταβολή τα 500 ευρώ.

Source: uncrate

More Stories
Vipp Cold Hawaii 15 (1)
Vipp Cold Hawaii: H απομονωμένη κατοικία στο Εθνικό Πάρκο Thy της Δανίας
DIDÉE.GR