Quantcast

Ένα από τα πιο θρυλικά μοντέλα της Porsche βγαίνει σε δημοπρασία

Το 1964 η Porsche παρουσίασε δύο μοντέλα που έκτοτε θα άλλαζαν την εταιρεία για πάντα. Αυτά ήταν το θρυλικό μοντέλο 911 και 904, το οποίο ήταν ένα δημιούργημα που προοριζόταν για πίστες αλλά και για δρόμο.

Το 904 ήταν το πρώτο μοντέλο της εταιρείας με ατσάλινο σασί, τροφοδοτούνταν από τον τετρακύλινδρο Type 587/3 και διατηρούσε ιπποδύναμη 180 αλόγων. Το συγκεκριμένο μοντέλο πουλήθηκε καινούριο το 1964 στον Ιταλό βιομήχανο και οδηγό αγώνων Ernesto Prinoth, σε μεταλλικό ασημί χρώμα με βελούδινο μπλε εσωτερικό. Το 1968, το αυτοκίνητο έφτασε στις ΗΠΑ, όπου παραδόθηκε στα χέρια του Leslie Gunnarson. Ο συγκεκριμένος αγοραστής, επιχείρησε να του δώσει μια Καλιφορνέζικη εμφάνιση, βάφοντας κόκκινο το εξωτερικό του και κάνοντας πιο άνετο το εσωτερικό. Έτσι, ο Leslie κράτησε το δημιούργημα στην κατοχή του για πάνω από 50 χρόνια.

Σήμερα, το αμάξι φέρει την αυθεντική του μηχανή καθώς και το αρχικό κιβώτιο ταχυτήτων, κάτι το εξαιρετικά σπάνιο για ένα μοντέλο που έδρασε περισσότερο στις πίστες παρά στους δρόμους.

Το ιστορικό δημιούργημα της Porsche, πρόκειται να δημοπρατηθεί άμεσα.

More Stories
bar kar 03 1024x683 (1)
Bar Kar: Ένα εστιατόριο-επιτομή της αρχέγονης μαγειρικής
DIDÉE.GR