Quantcast

H πριγκιπική κάμπριο Ferrari 250 GT Series Ι του 1958

Η σειρά αυτοκινήτων 250 της Ferrari κατασκευάστηκε από το 1953 έως το 1964 και τα μοντέλα της ήταν εκείνα που κατέστησαν τη Ferrari ως κορυφαίο κατασκευαστή και αγωνιστική ομάδα. Από το πειραματικό 250 S έως το 250 GTO, που μάλιστα αναγνωρίζεται τώρα από την ιταλική κυβέρνηση ως έργο τέχνης, το 250 είναι το απόγειο των κλασικών Ferrari.

Πολύ πριν από τους “influencers” των κοινωνικών μέσων, ο Enzo Ferrari είδε πως η αξία των αυτοκινήτων του ήταν για high-profile πελάτες. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ο Ιταλός playboy, Πρίγκιπας Alessandro Ruspoli ήταν ένας από τους VIP πελάτες του Enzo, με διασυνδέσεις από τον κόσμο των καλών τεχνών, όπως τον  Salvador Dali και τον Pablo Picasso αλλά και τον θρυλικό σκηνοθέτη Frederico Fellini που τον συμοεριέλαβε στο αριστούργημά του “La Dolce Vita”.

Αυτό το μοντέλο 250 GT Series Ι λοιπόν, ανήκε στον Πρίγκιπα Ruspoli και είναι ένα από τα 40 συνολικά, τα οποία κατασκευάστηκαν με αμάξωμα Pininfarina!

Φυσικά, μόλις ανέβει στο μπλοκ δημοπρασιών στο Monterey, θα ανεβάσει εύκολα την τιμή στα 7-8 εκατομμύρια δολάρια, καθώς συνδυάζει τη σπανιότητα και ένα βαρύ παρελθόν.

250 gt

Source Uncrate

More Stories
Dolli web
THE DOLLI ACROPOLIS
DIDÉE.GR