Quantcast
κοραλλιογενείς

Οι εντυπωσιακοί κοραλλιογενείς ύφαλοι απαθανατίζονται από ψηλά

Για τον Kevin Krautgarner, οι κοραλλιογενείς ύφαλοι είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά οικοσυστήματα στον πλανήτη, γι’ αυτό αποφάσισε να αποτυπώσει τη γοητεία τους στο φακό. Γι’ αυτή τη φωτογραφική σειρά λοιπόν, ο καλλιτέχνης θέλησε να καταγράψει την ομορφιά αυτών των μοναδικών οικοτόπων, εστιάζοντας όχι μόνο στους γνωστούς κοραλλιογενείς υφάλους. Όπως δήλωσε ο ίδιος: «Υπάρχουν πολύ διαφορετικοί -συχνά άγνωστοι- ύφαλοι μακριά από τις ακτές μας, οι δομές και οι διαστάσεις των οποίων σχηματίζονται από τον αέρα».

Η αλήθεια είναι ότι ως ύφαλο έχουμε στο μυαλό μας τον πολύχρωμο κόσμο των κοραλλιών και των ψαριών μέχρι εκεί που βλέπει το μάτι. Ωστόσο, οι ύφαλοι μπορούν να προκύψουν και να αναπτυχθούν μόνο υπό ορισμένους περιβαλλοντικούς όρους. Βέβαια, η αλλαγή του κλίματος τους επηρεάζει σημαντικά, καθώς η υπερθέρμανση του πλανήτη οδηγεί σε μεταβολές της ροής στους ωκεανούς και αυξάνει τη θερμοκρασία του νερού. Επίσης, λόγω της αυξημένης συγκέντρωσης CO2 στον αέρα, η μετατόπιση του νερού αυξάνεται. Αυτό οδηγεί σε μειωμένη ανάπτυξη ή ακόμη και σε θάνατο πολλά είδη κοραλλιών.

Παλεύοντας με όλα αυτά τα ζητήματα και αναζητώντας την κατάλληλη στιγμή, ο Kevin απαθανάτισε εναερίως τους υφάλους, φέρνοντας ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα με μεγάλη όμως δυσκολία.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για το φωτογραφικό έργο του καλλιτέχνη στο λογαριασμό του στο Instagram.

Source Fubiz

DIDÉE.GR