Quantcast
Harriman

Οι εντυπωσιακοί πύργοι του Χονγκ Κονγκ φωτογραφίζονται από τον Toby Harriman

«Για χρόνια έβλεπα φωτογραφίες αυτών των ψηλών κτιρίων και ήθελα να τα δω και να τα φωτογραφίσω ο ίδιος από κοντά», δηλώνει ο Toby Harriman.

O Αμερικανός φωτογράφος επισκέφθηκε για τέσσερις ημέρες το Χονγκ Κονγκ, στα πλαίσια ενός ταξιδιού στην Ασία και αποφάσισε να δημιουργήσει μια συλλογή με φωτογραφίες και βίντεο με τίτλο “The Block Tower”. Με τη βοήθεια της φωτογραφικής του μηχανής και ενός drone, ο καλλιτέχνης αποτύπωσε από διάφορα σημεία και σε διάφορους χρόνους την αντανάκλαση του φωτός πάνω στα κτίρια.

«Πήγα εκεί με στόχο να δημιουργήσω αφηρημένα βίντεο με μια καλλιτεχνική χροιά. Θέλησα να προβάλλω τα κτίρια από μια άλλη οπτική. Το Χονγκ Κονγκ είναι ένας εντελώς διαφορετικός κόσμος. Είναι μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες πόλεις του κόσμου, με περίπου 6.300 κατοίκους ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο. Περισσότεροι από επτά εκατομμύρια άνθρωποι κατοικούν σε ένα σύνολο 1.108 τετραγωνικών χιλιομέτρων. Όλα είναι μεγαλύτερα, πιο πυκνοκατοικημένα και οι άνθρωποι ζουν σε αυτά τα ψηλά κτίρια. Είναι όμορφο να βλέπεις πως προσπαθούν να ομορφύνουν τις γειτονιές τους προσθέτοντας χρώμα στα κτίρια. Σαν καλλιτέχνης, είναι δύσκολο να μην εντυπωσιαστείς από αυτή την πόλη», δηλώνει ο φωτογράφος.

Source Fubiz

More Stories
GB 2 WEB
Ξεχωριστές προτάσεις για το Πάσχα στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία
DIDÉE.GR