Quantcast
Bohbot

Ένα πάρκο στο Μπρούκλιν φωτογραφίζεται τις νυχτερινές ώρες από τον Franck Bohbot

Τα τελευταία δέκα χρόνια, ο γαλλικής καταγωγής φωτογράφος Franck Bohbot, ο οποίος κατοικεί στη Νέα Υόρκη, μας εκπλήσσει με την ατμοσφαιρική σειρά φωτογραφιών του. Οι εικόνες του αποτυπώνουν το όνειρο και αποπνέουν μια κινηματογραφική αίσθηση. Το ευρύ φωτογραφικό πλαίσιο “φλερτάρει” με την γεωμετρία των σχημάτων και το φως, δίνοντάς μας ένα αποτέλεσμα όπου το βλέμμα χάνεται, περιπλανάται μέσα στο κάδρο και αναζητά κάθε χαμένη λεπτομέρεια.

“Ξεκίνησα να φωτογραφίζω σε κινηματογραφικά πλατό και έπειτα είχα την ευκαιρία να εξελίξω τις πρώτες μου συλλογές, εστιάζοντας στην αρχιτεκτονική, τα κενά και έπειτα τα περιβαλλοντικά πορτραίτα” , είπε ο ίδιος σε συνέντευξή του.

Στην τελευταία του συλλογή, Park Road, βλέπουμε τη νυχτερινή ζωή ενός πάρκου στο Μπρούκλιν. Στόχος του Franck, είναι να μας παρουσιάσει εικόνες κινηματογραφικές μέσα από το φακό του. Παρατηρώντας τις μαγευτικές εικόνες διχαζόμαστε ανάμεσα στο ρομαντικό και το παράλογο, μια σουρεάλ αίσθηση που πηγάζει από τις λήψεις του, όπως θα συνέβαινε σε μία ταινία του Jim Jarmusch. Επηρεασμένος από τους φωτογράφους Julius Shulman και Arnord Newman, μας παρουσιάζει μια συλλογή όπου η αρχιτεκτονική και το αστικό τοπίο αποτελούν για άλλη μια φορά το επίκεντρο της εμπειρίας.

Source Fubiz

More Stories
bar kar 03 1024x683 (1)
Bar Kar: Ένα εστιατόριο-επιτομή της αρχέγονης μαγειρικής
DIDÉE.GR