Quantcast
Acqua

Acqua di Parma: Το νέο άρωμα Colonia Sandalo κρύβει μια ινδική μαγεία

Ο οίκος Acqua di Parma καλωσορίζει το νέο άρωμα Colonia Sandalo Eau De Cologne Concentrée, που προστίθεται στην Ingredient Collection, ένα καινούριο κεφάλαιο στην οσφρητική ιστορία της Colonia όπου μας ταξιδεύει στη μαγευτική ατμόσφαιρα της πόλης Μυσόρη στην Ινδία.

Οι δροσερές νότες εσπεριδοειδών της Colonia γίνονται ένα με το πλούσιο, κρεμώδες σανδαλόξυλο και δημιουργούν μια αναπάντεχη και συναρπαστική ευωδιά. Η Colonia Sandalo, μια αυθεντική επανερμηνεία του εμβληματικού αρώματος της Acqua di Parma, είναι το νέο και πολυτελές Eau de Cologne Concentrée του οίκου.

Το άρωμα κρατά όλη την παράδοση της Colonia, εισάγοντας ένα στοιχείο έκπληξη μέσα από αρμονικές αντιθέσεις. Η ηλιόλουστη διαύγεια των εσπεριδοειδών και ο εκλεπτυσμένος πλούτος του πολύτιμου ξύλου της Ανατολικής Ασίας συνδυάζονται για να δημιουργήσουν ένα σοφιστικέ, έντονο Eau de Cologne Concentrée.

Το άρωμα ανοίγει με ένα τέλεια ισορροπημένο συνδυασμό από δροσερές, φίνες νότες περγαμόντου, λεμονιού, πορτοκαλιού και πετιγκρέιν (αιθέριο έλαιο από φύλλα νεραντζιάς), που αποκαλύπτει το αυθεντικό πνεύμα της Colonia, και εξελίσσεται σε μια μεθυστική οσφρητική σύνθεση από νότες κάρδαμου και λεβάντας που απελευθερώνονται σε μια κομψή, αρωματική καρδιά. Ένα άψογο πρελούδιο στην αυθεντική κομψότητα της βάσης, όπου οι πολύτιμες, κρεμώδεις, βαλσαμικές (γλυκιές και θερμές) νότες του Ινδικού σανδαλόξυλου εντείνονται από τις ζεστές πινελιές σπόρων tonka και amber.

Η Colonia Sandalo συσκευάζεται στο εμβληματικό Art Deco μπουκάλι, στις αποχρώσεις που κυριαρχούν σε όλη τη συλλογή Ingredient: σκούρο καφέ μπουκάλι, το οποίο είναι φτιαγμένο από καθαρό γυαλί, και πώμα, με ανάλαφρες μπρονζέ, σατινέ ανταύγειες στην ετικέτα. Κάθε λεπτομέρεια, υλικό και τεχνική, αντανακλούν την Ιταλική δεξιοτεχνία που ανέκαθεν έκανε κάθε δημιουργία της Acqua di Parma ξεχωριστή. Η Colonia Sandalo κυκλοφορεί στο κλασικό μπουκάλι των 100ml.

Το άρωμα συσκευάζεται μέσα σε ένα κουτί, καλυμμένο από λεπτό χαρτί, φτιαγμένο στο χέρι, σε σοφιστικέ τόνους του καπνού. Το μπρονζέ σατινέ που εμπλουτίζει το εσωτερικό του, δίνει στο προσεγμένο μίνιμαλ design, μια πινελιά πολυτέλειας. Ένα χαμηλότονο αλλά και απόλυτα σοφιστικέ design σε τέλειο Acqua di Parma στιλ.

Οι ιδιότητες του Ινδικού σανδαλόξυλου
Το αιθέριο έλαιο σανδαλόξυλου συλλέγεται για πάνω από 4.000 χρόνια από το ξύλο του δέντρου Santalum που φύεται φυσικά, από αμνημονεύτων χρόνων, στην Ινδική υποήπειρο. Το έλαιο εξάγεται από το εσωτερικότερο και πιο αρωματικό -αλλά και πιο σκληρό- τμήμα του κορμού. Χάρη στην εξαιρετική του ικανότητα να αντιστέκεται στις επιθέσεις των τερμιτών, το σανδαλόδεντρο ανέκαθεν θεωρούνταν στην Ινδία ως προστατευτικό δέντρο, που με το άρωμά του κρατούσε μακριά τα κακά πνεύματα.

Σύμφωνα με τους Ινδούς γιόγκι και σοφούς, η αρωματική εσάνς αυτού του μυστηριώδους και αισθησιακού ξύλου ηρεμεί το πνεύμα και φτάνει στα πιο βαθιά τμήματα του μυαλού ενός ανθρώπου στη διάρκεια του διαλογισμού. Στην αρωματοθεραπεία, το άρωμα του σανδαλόξυλου χρησιμοποιείται για να καλμάρει, να ανακουφίζει από την ένταση και για να βρίσκει κανείς εσωτερική γαλήνη. Πολύτιμο επίσης υλικό για την επιπλοποιία, το σανδαλόξυλο χρησιμοποιείται εδώ και χιλιάδες χρόνια στην κατασκευή μουσικών οργάνων, χαρίζοντας στη μουσική τους έναν αέρα από αρωματισμένες, βαλσαμικές νότες.

Το αιθέριο έλαιο του σανδαλόξυλου που εισήχθη στη Δυτική φαρμακοποιία από Άραβες γιατρούς κατά τον Μεσαίωνα, έγινε ένα εξαιρετικά πολύτιμο συστατικό για την υψηλή αρωματοποιία χάρη στην ιδιότητά του να δίνει σε κάθε άρωμα μια μοναδική βαλσαμική, κρεμώδη νότα.


Τα προϊόντα Acqua di Parma διατίθενται σε όλα τα πολυκαταστήματα attica και στο ηλεκτρονικό κατάστημα atticabeauty.gr

More Stories
crash miumiu ss24 2 1600x900
Endless Summer: H καμπάνια για τη συλλογή S/S 2024 του οίκου Miu Miu
DIDÉE.GR