Quantcast
Street Art Festival

Θεσσαλονίκη και 5η έκδοση Street Art Festival

Επιμέλεια Κειμένου: Κατερίνα Καρσιώτη

“WHEN ATHENS MEETS THESSALONIKI”

Το SAF επιστρέφει στην 5η του έκδοση, πιο δυνατό και δημιουργικό από κάθε άλλη χρονιά.

O λόγος φυσικά για το Street Art Festival, το επονομαζόμενο SAF, που αποτελεί μια μεγάλη συνάντηση καλλιτεχνών και ανθρώπων, ποικίλων καλλιτεχνικών πεδίων και δράσεων.

Ένα festival όπου η street κουλτούρα και η τέχνη πρωταγωνιστεί και «χρωματίζει» δυναμικά τρεις μέρες στη Θεσσαλονίκη. Μία διοργάνωση που έχει σκοπό να αναδείξει χώρους μέσα από μια διαφορετική οπτική και προοπτική αλλά και να συνδέσει διαφορετικούς ανθρώπους με ποικίλα καλλιτεχνικά και κοινωνικά backgrounds κάτω από την ομπρέλα της δημιουργικότητας και της ποιοτικής διασκέδασης.

Η μεγαλύτερη συνάντηση καλλιτεχνών, street artists, μουσικών, χορευτών στην Ελλάδα, θα είναι γεμάτη εκπλήξεις με εντυπωσιακά shows και καλλιτέχνες από κάθε άκρη του κόσμου. Συναυλίες, live graffiti action, live dance shows, special dance shows, εικαστικές παρεμβάσεις, σεμινάρια και άλλα πολλά.

Για 3η συνεχόμενη χρονιά, η Θεσσαλονίκη φιλοξενεί το “SAF Dance Camp”, όπου κάποιοι από τους καλύτερους χορογράφους της Ελλάδας και του εξωτερικού προσφέρουν στο κοινό ό,τι πιο φρέσκο και ανερχόμενο υπάρχει σε μία επαγγελματικά διαμορφωμένη αίθουσα υψηλών standars. Περισσότεροι από 50 διεθνείς και Έλληνες street & graffiti artists ανανεώνουν και φέτος το ραντεβού τους με τους λάτρεις της Street Art της Ελλάδας προσφέροντας μία μοναδική παραγωγή.

Mε μία μουσική σκηνή που κόβει την ανάσα και σε κάνει να θες να κυλήσουν οι μέρες πιο γρήγορα, ώστε να φτάσει η 9η Ιουλίου και όλα να ξεκινήσουν. Από την Κολωνία και τον Gentleman – o oποίος παρά την καταγωγή παραμένει Τζαμαϊκανός στην ψυχή – στο Los Angeles της California και τον Michael Perretta – aka Evidence – που η Hip Hop θα ηχεί μέχρι και το λιμάνι. Τη σκυτάλη αναλαμβάνουν ο Dub FX – aka Benjamin Stanford – ένας από τους αγαπημένους καλλιτέχνες και street performers του ελληνικού κοινού αλλά και της παγκόσμιας dub. Beatboxing, reggae, hip hop music, dubstep, drum and bass και ο ΤΑΦ ΛΑΘΟΣ, (Παναγιώτης Κυριακού), από τα κύρια μέλη των Ψυχόδραμα 07 και ιδρυτής της Bashment Records και πολλοί ακόμα καλλιτέχνες της μουσικής σκηνής θα είναι εκεί για πολλή μουσική και πολύ SAF.

Ένα εικαστικό γεγονός, θα λέγαμε, με το χαρακτήρα ενός Street Art Festival, το οποίο εκτός της ψυχαγωγίας και της διασκέδασης που προσφέρει, παροτρύνει όλους μας να προβληματιστούμε παράλληλα γύρω από το δημόσιο χώρο και την αστική τέχνη. Graffiti, τοιχογραφίες, χορός, μουσική και κάθε λογής τέχνη, «ενώνουν δυνάμεις» και εκφράζουν τις ελπίδες, τις προσδοκίες, τους ενδοιασμούς και τις αντιρρήσεις του κάθε καλλιτέχνη, το καθένα με το δικό του μοναδικό τρόπο. Φρεσκάδα και αμεσότητα ιδεών, αφού δημιουργοί απ’ όλο τον κόσμο συνδιαλέγονται με το χώρο, με τους κατοίκους, με το κοινωνικό υπόβαθρο της πόλης, με τους ίδιους. Μία πόλη γίνεται ένα, συνενώνεται, αλληλεπιδρά και αμέσως προάγεται το ταξίδι για το διαφορετικό.

Στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, σε συνδιοργάνωση με τη ΔΕΘ-Helexpo, την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την Αντιδημαρχεία Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης. Μια καθηλωτική εμπειρία για το κοινό και τους συμμετέχοντες, το SAF, θα λάβει χώρα 9 με 11 Ιουνίου 2017.

*Βρείτε το Street Art Festival στο Facebook.

More Stories
66c33f566926f62c821dc2b5f47f94f3
Ένα ατμοσφαιρικό διαμέρισμα στο Λονδίνο όπου δεσπόζει το βαθύ πράσινο
DIDÉE.GR