Quantcast
No Silence

No Silence: Μουσικό ντοκιμαντέρ με επίκεντρο την ηλεκτρονική μουσική

Κείμενο: Κατερίνα Καρσιώτη

“WHEN ATHENS MEETS THESSALONIKI”

Το μουσικό ντοκιμαντέρ No Silence κάνει την πρώτη του εμφάνιση στο 19ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης και σας καλεί να ταξιδέψετε στον κόσμο της «μη σιωπής», μέσα από τη διαπραγμάτευση με τον όρο της ηλεκτρονικής μουσικής.

«Ήταν τόσο πρωτοποριακό που φαινόταν ακατανόητο. Για πολλά χρόνια ο θόρυβος δεν νοούνταν τίποτα περισσότερο από το θόρυβο. Τα ηλεκτρονικά μέσα κατόρθωσαν να μετασχηματίσουν αυτόν το θόρυβο σε ήχο με νόημα, η ερμηνεία του οποίου ποικίλει».

Επιδιώκει να δώσει απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα όπως αυτό του δημιουργού της ηλεκτρονικής μουσικής και το ρόλο του την σημερινή εποχή.

Το No Silence προσπαθεί να προσεγγίσει την ερμηνεία και τη χρήση του ηλεκτρονικού ήχου στην Ελλάδα μέσα από την καλλιτεχνική υπόσταση ανθρώπων, που – ως δημιουργοί – διαπραγματεύονται το ρόλο τους. Χωρίς ο προσδιορισμός της ταυτότητάς τους να αποτελεί πρωταρχικό προβληματισμό, καταφέρνουν με κάθε μέσο την ολοκληρωτική κατάλυση της σιωπής.

Ο ήχος, οι νότες, ο θόρυβος, τα ηλεκτρονικά μέσα, οι δημιουργοί, η έμπνευση, ο ρυθμός, το κοινό, τα μουσικά κομμάτια και η προώθησή τους, η σιωπή και η μη σιωπή, είναι όροι που παίρνουν υπόσταση μέσα από το ντοκιμαντέρ No Silence.

Μην ξεχνάτε άλλωστε, όπως έχει πει και ένας από τους μεγαλύτερους συνθέτες και μουσικολόγους του 20ού αιώνα, ο Αμερικανός John Cage, «όπου κι αν βρισκόμαστε, αυτό που ακούμε είναι θόρυβος (ήχος), αν το αγνοήσουμε μας ενοχλεί, αν τον ακούσουμε είναι συναρπαστικός».

Σκηνοθεσία Σενάριο Φωτογραφία Μοντάζ Μουσική | Direction Screenplay Cinematography Editing Music:
Μαρία Θεοδωράκη Maria Theodoraki
Κωνσταντίνος Καραπαναγιώτης Constantinos Karapanagiotis
Μαρία Νικολάκη Maria Nikolaki

Παραγωγοί | Producers:
Μαρία Θεοδωράκη Maria Theodoraki
Κωνσταντίνος Καραπαναγιώτης Constantinos Karapanagiotis
Μαρία Νικολάκη Maria Nikolaki

Πληροφορίες:
Αίθουσα Τόνια Μαρκετάκη, Αποθήκη Δ’, Λιμάνι
Σάββατο 4/03/17 – 22:30
Δευτέρα 6/03/17 – 17:45

After Party at ΣΤΕΡΕΟ
4/03/17 after 00:00

*Μπορείτε να παρακολουθήσετε το trailer εδώ αλλά και να ακολουθήσετε τη σελίδα του No Silence στο facebook.

More Stories
breitling didee1
Breitling: To Νέο Greek limited Edition εμπνευσμένο από το ελληνικό καλοκαίρι
DIDÉE.GR