Quantcast
In Edit

IN EDIT REWIND στο Ολύμπιον

Κείμενο: Κατερίνα Καρσιώτη
Φωτογραφία: Αρχείο In Edit Rewind

“WHEN ATHENS MEETS THESSALONIKI”

Διαβάσαμε, ακούσαμε και τώρα αναμένουμε το μεγαλύτερο Festival μουσικού ντοκιμαντέρ το οποίο θα λάβει χώρα στην καρδιά της άνοιξης στην Θεσσαλονίκη. Ο λόγος φυσικά για το In Edit Festival, το σημείο συνάντησης των φίλων της μουσικής και του κινηματογράφου το οποίο επιστρέφει δριμύτερο το Μάρτιο μ’ ένα πλούσιο πρόγραμμα γεμάτο καινούργιες και σπουδαίες ιστορίες από τα παρασκήνια της παγκόσμιας μουσικής σκηνής.

In Edit

Λίγο πριν ανοίξει την αυλαία του όμως για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά το Ιn Edit σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης παρουσιάζει μία νέα ενότητα στο ετήσιο πρόγραμμα του, το In Edit Rewind. Κοιτάζοντας λοιπόν το μεγάλο μουσικό – κινηματογραφικό του αρχείο διοργανώνει δύο ξεχωριστές και ιδιαίτερες προβολές για δύο από τα πιο επιτυχημένα μουσικά ντοκιμαντέρ παλαιότερων εκδόσεων του.Δύο σπουδαίες μουσικές ιστορίες προβάλλονται ξανά στην αίθουσα 1 του Ολύμπιον,δίνοντας τον ρυθμό για εκείνες που θα ακολουθήσουν.

Κάποιες εβδομάδες μετά την προβολή του σπουδαίου μουσικού ντοκιμαντέρ Freddy Mercury – The Great Pretender,τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 17 Φεβρουαρίου,παίρνει σειρά μία ταινία γα την ζωή,το θάνατο και τα σούπερμαρκετς. Με το documentary Pulp A – A Film About Life, Death and Supermarkets (Florian Habicht, 2014) θα ταξιδέψουμε με τον πιο μοναδικό τρόπο στο μουσικό σύμπαν των Pulp.

Οι Pulp, επιστρέφουν στο Sheffield για την τελευταία συναυλία της καριέρας τους και χιλιάδες άνθρωποι από όλο τον κόσμο, ταξιδεύουν μέχρι εκεί γα να τους ακούσουν. Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει τη σχέση της σπουδαίας βρετανικής μπάντας με την πόλη από όπου ξεκίνησαν και το αντίστροφο, τη σχέση του Sheffield με τη μουσική και την ταυτότητα των Pulp. Είναι οι απλοί άνθρωποι του Sheffield, που αντανακλούν την κυριαρχία των Pulp, τους μήνες μέχρι τη τελευταία τους συναυλία σε αγγλικό έδαφος, στις 8 Δεκεμβρίου 2012: παλιοί φίλοι, παιδιά, ενθουσιώδεις θαυμαστές και ψαράδες μιλούν για το συγκρότημα των common people. Και αυτή η μουσική βραδιά ξεκινάει από το φουαγιέ όπου αυτή τη φορά, λίγο μετά τις 23.15 βρίσκεται ο TSOP για ένα ξεχωριστό live set.
Δείτε το τρέιλερ εδώ: https://vimeo.com/118477807

Το IN-EDIT επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη 30 Μαρτίου-5 Απριλίου με ένα πρόγραμμα γεμάτο καινούριες, σπουδαίες ιστορίες από τα παρασκήνια της παγκόσμιας μουσικής σκηνής. Μέχρι τότε.. μείνετε συντονισμένοι!

Μουσική Για τα Μάτια και την Σκέψη σου

Περισσότερες πληροφορίες:

IN-EDIT Rewind
Παρασκευή 17/2: Pulp: A Film About Life, Death and Supermarkets
Ώρα έναρξης: 23.15
Ώρα έναρξης προβολής: 00.00
Γενική είσοδος: 5 ευρώ
Προπώληση στα ταμεία του Ολύμπιον

More Stories
https hypebeast.com image 2024 07 03 louis vuitton mens fw 2024 campaign 2 (1)
Louis Vuitton FW24
DIDÉE.GR