Quantcast

Desire: Η ερωτική φωτογραφία επαναπροσδιορίζεται

Το ζήτημα της επιθυμίας βρίσκεται στο επίκεντρο της κάθε ανθρώπινης εμπειρίας. Συμπληρώνει τις μέρες και τα όνειρά μας, τα λάθη και τους θριάμβους μας, τις επιλογές περιοδικού που θα διαβάσουμε και τις ιστοσελίδες που θα επιλέξουμε στο διαδίκτυο. Η επιθυμία προσθέτει λάμψη στο πιο μουντό απόγευμα, ένα χαμόγελο ή ένα δάκρυ για τη μικρότερη αλληλεπίδραση και είναι εξαιρετικά διαφορετική για κάθε άτομο.

Η προσπάθεια δημιουργίας μιας οπτικής καταγραφής της επιθυμίας είναι σαν να προσπαθεί κανείς να ακολουθήσει ένα σύννεφο. Ωστόσο ο Patrick Remy έκανε ένα γενναίο και όμορφο εγχείρημα με τη συλλογή μιας επιλογής έργων από καθιερωμένους αλλά και ανερχόμενους φωτογράφους. Σκοπός του είναι να δημιουργήσει ένα νέο βιβλίο με τον περιεκτικότατο τίτλο: Desire (Επιθυμία). Προχωρώντας πέρα από τη λογοκρισία του Instagram και του πορνογραφικού χρυσωρυχείου του διαδικτύου, το βιβλίο αυτό παίρνει ένα ευρύ θέμα και το κάνει έντονα προσωπικό. Κινείται στα κρεβάτια, στους καθρέφτες και στα smartphones των αντικειμένων του, αμφισβητώντας την προβοκάτσια και την ιδιωτική ζωή του σημερινού κόσμου.

Αποτελεί λοιπόν ένα βιβλίο ερωτημάτων, τα οποία ο Patrick Remy επιχειρεί να απαντήσει, εξετάζοντας μια σειρά από συναντήσεις μέσα από τα μάτια των 32 καλλιτεχνών. Ανάμεσά τους είναι εννέα γυναίκες και δύο ζευγάρια, από 20 διαφορετικές εθνικότητες. Απέχει πολύ από μια απλή συλλογή φωτογραφιών όμορφων κοριτσιών. Αντιθέτως, είναι μια αυθεντική εξερεύνηση του πώς μια γενιά προσεγγίζει το σεξ. Από απλά κορίτσια μέχρι μοντέλα, μυστηριώδη κορμιά και πολύ γυμνό, οι φωτογραφίες των καλλιτεχνών μοιράζονται ιστορίες με έναν τελείως αυθόρμητο και χωρίς λογοκρισία τρόπο.

erotic2

Φωτογραφία Chiko Ohayon

erotic7

Φωτογραφία Synchrodogs

erotic1

Φωτογραφία Evan Baden

erotic10

Φωτογραφία Gareth McConnell

erotic4

Φωτογραφία Jonathan Leder

erotic3

Φωτογραφία David Bellemere

erotic8

Φωτογραφία Mark Peckmezian

erotic9

Φωτογραφία Ana Kraš

erotic

Φωτογραφία David Bellemere

erotic5

Φωτογραφία Quentin de Briey

eroticeks

Φωτογραφία Logan White

More Stories
Q4kpmjYjn42Qy4EaZZk2th 1920 80.jpeg
Portella: To ξενοδοχείο στη Μαγιόρκα που προασπίζεται το παρελθόν του με συγκρατημένη πολυτέλεια
DIDÉE.GR