Quantcast
Casavant by MRDK © David Dworkind 011

Casavant: Το φιλόξενο μπιστρό στο Μοντρεάλ είναι μια ωδή στη ζεστασιά και την απόλαυση

Η ομάδα του γραφείου Ménard Dworkind σχεδίασε έναν εξαιρετικά φιλόξενο χώρο για τη μπρασερί Casavant στο κέντρο του Μόντρεαλ, χρησιμοποιώντας χρώμα, φως και υφές με αποτέλεσμα έναν εκλεκτικό και συνάμα άνετο χώρο.

Το Casavant βρίσκεται στη γειτονιά Villeray και διαθέτει πολλά από τα σχεδιαστικά στοιχεία που συναντά κανείς σε ένα κλασικό γαλλικό μπιστρό, όπως τα έπιπλα από σμιλεμένο ξύλο και το δάπεδο – με το τελευταίο να αποτελεί βασικό χαρακτηριστικό του χώρου χάρη στο εντυπωσιακό του μοτίβο.

Casavant by MRDK © David Dworkind

Με εμβαδό μόλις 850 τετραγωνικά πόδια, πρόκειται για έναν οικείο χώρο που καταφέρνει να φαίνεται μεγαλύτερος χάρη στις ψηλές οροφές του που τραβούν το βλέμμα, οι οποίες κοσμούνται από μια εντυπωσιακή τοιχογραφία οροφής που φωτίζεται περιμετρικά.

Casavant by MRDK © David Dworkind

Οι επισκέπτες κάθονται σε πορτοκαλί καναπέδες ενώ τα vintage φωτιστικά προσθέτουν στη φιλόξενη ατμόσφαιρα. Υπάρχουν επίσης κάποιες λεπτομέρειες art-deco για αντιπαραβολή της κλασικής αίσθησης μπιστρό, όπως έργα τέχνης του Nicolas Grenier.

Casavant by MRDK © David Dworkind Casavant by MRDK © David Dworkind

Το μενού του Casavant έχει γαλλοκαναδικό στιλ και είναι αρκετά προσεγμένο και περιορισμένο. Υπάρχουν μόλις 12 επιλογές -που προσαρμόζονται εποχιακά- και σερβίρονται μαζί με μια μεγάλη ποικιλία από φυσικά κρασιά.

Casavant by MRDK © David Dworkind Casavant by MRDK © David Dworkind Casavant by MRDK © David Dworkind Casavant by MRDK © David Dworkind Casavant by MRDK © David Dworkind

350 Rue de Castelnau East, Montréal, QC H2R 1P9 Καναδάς

Source | The Spaces

More Stories
GB 2 WEB
Ξεχωριστές προτάσεις για το Πάσχα στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία
DIDÉE.GR