Quantcast
5HfuooFL3vHwyJagKVQGPd 1920 80.jpg

Chalet Henge: Η παράδοση συγκλίνει με την καινοτομία με σκηνικό τις Δολομιτικές Άλπεις

Το Chalet Henge είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας της σχεδιάστριας και αρχιτέκτονα Isabella Genovese και του ιδρυτή της Henge, Paolo Tormena.

Η Cortina d’Ampezzo, το νεφοσκεπές γραφικό κόσμημα των Δολομιτικών Άλπεων, φημίζεται για τον αρμονικό συνδυασμό αισθητικής, παράδοσης και καινοτομίας. Η διαχρονική γοητεία και οι απεριόριστες δυνατότητες που προσφέρει έχουν προσελκύσει επισκέπτες από τις αρχές του 1900. Σήμερα, τα κοντινά βουνά Tofane, Cinque Torri και Cristallo συνεχίζουν να αιχμαλωτίζουν τις εντυπώσεις ως κόμβος για τους λάτρεις των αθλημάτων, του κινηματογράφου, της τέχνης και του ντιζάιν – όλο το χρόνο.

Το Chalet Henge βρίσκεται σε αυτό το εμβληματικό σκηνικό. Ανάμεσα σε έλατα, το σαλέ είναι δημιούργημα της Isabella Genovese και του Paolo Tormena, του οραματιστή ιδρυτή της Henge – μιας ιταλικής εταιρείας παγκοσμίως γνωστής για τον επαναπροσδιορισμό της χρήσης υλικών στο σχεδιασμό.

Το σαλέ αγκαλιάζει την ιστορία και τις παραδόσεις της περιοχής. Το εξωτερικό και το εσωτερικό του διαθέτουν ξύλο πεύκου από παραδοσιακούς αχυρώνες, γνωστούς ως tabiàs. Ο σχεδιασμός της Genovese διατηρεί την ιστορική ακεραιότητα ενώ παράλληλα ενισχύει την αισθητική.

Chalet Henge

Όπως εξηγούν οι σχεδιαστές: “Ήταν διασκεδαστικό να αναπτύξουμε μαζί αυτό το interior design. Συνήθως, τα σαλέ είναι κατασκευασμένα σχεδόν μόνο από ξύλο. Ήταν ξεκάθαρο από την αρχή ότι έπρεπε να αντισταθμίσουμε αυτή την παρουσία χρησιμοποιώντας άλλα υλικά. Χρησιμοποιήσαμε πέτρα, μέταλλο και υφάσματα με μια χαρακτηριστική χρωματική παλέτα για να πετύχουμε την καλύτερη δυνατή αρμονία μεταξύ των στοιχείων.”

Chalet Henge

Στο εσωτερικό, το Chalet Henge συνδυάζει άψογα την εργονομία και τη λειτουργικότητα. Μεγάλα παράθυρα και γυάλινα πάνελ πλημμυρίζουν τους χώρους με το απαλό, συνεχώς μεταβαλλόμενο φως των Δολομιτών, δημιουργώντας μια ατμόσφαιρα ζεστασιάς και ηρεμίας. Η διάταξη του σαλέ αποτελεί την επιτομή της άνεσης και της ευχαρίστησης. Και φυσικά, μια επιλεγμένη σειρά από εκλεκτά έπιπλα της Henge κοσμεί το εσωτερικό, αναδεικνύοντας τους χώρους διαβίωσης – κομμάτια που αντιπροσωπεύουν τη δέσμευση της Henge στην ποιότητα και αποτελούν παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο η συγχώνευση εκλεκτών υλικών και άψογης δεξιοτεχνίας μπορεί να δημιουργήσει έναν αρμονικό χώρο διαβίωσης που υπερβαίνει τη λειτουργικότητα.

Chalet Henge Chalet Henge

Source | Wallpaper Mag

More Stories
GB 2 WEB
Ξεχωριστές προτάσεις για το Πάσχα στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία
DIDÉE.GR