Quantcast
A historic apartment with a light grey kitchen and grey wainscoting1

Μια κομψή κατοικία στη Σουηδία με γήινα χρώματα και ζεστή ατμόσφαιρα

Ο κεντρικός χώρος αυτού του σπιτιού στη Σουηδία συνδυάζει καθιστικό και τραπεζαρία, ενώ η τηλεόραση είναι ενσωματωμένη στον τοίχο.

κατοικία στη Σουηδία με γήινα χρώματα και ζεστή ατμόσφαιρα

Οι τοίχοι είναι βαμμένοι σε διακριτική κρεμ απόχρωση ενώ το δάπεδο είναι κατασκευασμένο από σκληρό ξύλο. Η μεγάλη τραπεζαρία  διαθέτει μαύρες καρέκλες, ενώ το κοντινό παράθυρο είναι εξοπλισμένο με σκούρες λινές κουρτίνες που προσθέτουν ένα στοιχείο αντίθεσης στην εσωτερική διακόσμηση του χώρου. Ο σκούρος καναπές και το ριγέ χαλί αποτελούν επιλογή που συνηθίζεται σε σκανδιναβικές κατοικίες, όπως και αυτή στη Σουηδία, ενώ το μαύρο φωτιστικό προσθέτει μια όμορφη λεπτομέρεια στον τοίχο.

κατοικία στη Σουηδία με γήινα χρώματα και ζεστή ατμόσφαιρα A historic apartment with a light grey kitchen and grey wainscoting

Η απλή κουζίνα διαθέτει ξύλινους πάγκους και ένα μικρό τραπέζι στερεωμένο στον τοίχο με δύο σκαμπό μπαρ. Ο τοίχος πίσω από τη μονάδα της κουζίνας είναι επενδεδυμένος με γυαλιστερό λευκό πλακάκι, λεπτομέρεια που προσθέτει ποικιλία υφών στο χώρο.

κατοικία στη Σουηδία με γήινα χρώματα και ζεστή ατμόσφαιρα κατοικία στη Σουηδία με γήινα χρώματα και ζεστή ατμόσφαιρα

Ο μικρός χώρος του γραφείου στο σπίτι περιλαμβάνει ένα χτισμένο κρεβάτι σοφίτας για τους επισκέπτες που ταυτόχρονα παρέχει πολύ χώρο αποθήκευσης για το διαμέρισμα.

A historic apartment with a light grey kitchen and grey wainscoting

A historic apartment with a light grey kitchen and grey wainscoting

Οι μπεζ τοίχοι του υπνοδωματίου συμπληρώνουν το ανοιχτό γκρι χρώμα των κουφωμάτων της πόρτας και των παραθύρων. Αυτά τα διακριτικά βασικά χρώματα συμπληρώνονται από ένα ξύλινο κεφαλάρι και από ένα ξύλινο ράφι – και τα δυο από ξύλο καρυδιάς. Ο ψηλός όρθιος καθρέφτης δίπλα στη λευκή ντουλάπα και στην πόρτα μοιάζει οπτικά με παράθυρο, κάνοντας το δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο από ό,τι είναι στην πραγματικότητα.

κατοικία στη Σουηδία με γήινα χρώματα και ζεστή ατμόσφαιρα κατοικία στη Σουηδία με γήινα χρώματα και ζεστή ατμόσφαιρα

Στην είσοδο του σπιτιού υπάρχει ένας ειδικά κατασκευασμένος πάγκος mudroom με ντουλάπια πάνω και στο πλάι καθώς και συρτάρια αποθήκευσης. Το ανοιχτό γκρι χρώμα ταιριάζει με το χρώμα της πόρτας δίπλα.

A historic apartment with a light grey kitchen and grey wainscoting A historic apartment with a light grey kitchen and grey wainscoting κατοικία στη Σουηδία με γήινα χρώματα και ζεστή ατμόσφαιρα

Το μοντέρνο μπάνιο έχει απλούς τοίχους με λευκά πλακάκια, που έρχονται σε αντίθεση με τα μαύρα φωτιστικά, τα μαύρα ράφια τοίχου, τον μαύρο νιπτήρα – μια ισχυρή ασπρόμαυρη εμφάνιση που φωτίζεται από τη λωρίδα LED γύρω από τον στρογγυλό καθρέφτη.

κατοικία στη Σουηδία με γήινα χρώματα και ζεστή ατμόσφαιρα

Φωτογραφίες | Mia Borgelin

Source | Coco Lapine Design

More Stories
GB 2 WEB
Ξεχωριστές προτάσεις για το Πάσχα στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία
DIDÉE.GR