Quantcast
Cat Tree House Japan Tan Yamanouchi AWGL 1 (1)

Ιαπωνία: Μια μοντέρνα κατοικία σχεδιασμένη με γνώμονα τις ανάγκες δύο κατοικίδιων αιλουροειδών

Στην ιστορική και καταπράσινη πόλη Kamakura στην Ιαπωνία, μόλις μια ώρα έξω από το Τόκιο, βρίσκεται ένα αρκετά ιδιαίτερο σπίτι, που ονομάζεται A Cat Tree House.

Μια κατοικία-παράδεισος για τα ήμερα αιλουροειδή κατοικίδια που σχεδιάστηκε για ένα νεαρό ζευγάρι και τις δύο αγαπημένες του γάτες. Ο αρχιτέκτονας Tan Yamanouchi της AWGL και η ομάδα του επαναπροσδιόρισαν τι σημαίνει να σχεδιάζεις ένα σπίτι, αντλώντας έμπνευση από τους τετράποδους “πελάτες” τους και τις ανάγκες τους, όπως η επίτευξη της ιδανικής θερμοκρασίας ανά πάσα στιγμή, η επαφή με την οικογένεια αλλά και η ασφαλής ιδιωτικότητα.

Οι αρχιτέκτονες της ομάδας που ανέλαβε το project κατέληξαν στο να σχεδιάσουν το σπίτι σαν ένα γιγάντιο δέντρο. Από ολόκληρο το σπίτι διέρχεται μια μεγάλη σκάλα, ενώ στο κέντρο δημιουργήθηκε ένα αίθριο  με φεγγίτη το οποίο επιτρέπει στο φυσικό φως να διέρχεται ανεμπόδιστα, δημιουργώντας ένα παιχνίδι σκιών κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ιαπωνία - Cat Tree House

Ολόκληρο το σπίτι χωρίζεται σε ζώνες θερμοκρασίας, κάθε μια από τις οποίες παρέχει ένα μοναδικό περιβάλλον για να εξερευνήσουν οι γάτες.

Η σπειροειδής σκάλα είναι ένα σχέδιο με πρόβολο με λεπτομέρειες από μπαμπού, που σχεδιαστικά παραπέμπουν σε tamasudare – παραδοσιακές ιαπωνικές παραστάσεις δρόμου. Έτσι δεν χρησιμεύει μόνο ως λειτουργικό στοιχείο σχεδιασμού, αλλά προσθέτει και μια καλλιτεχνική πινελιά στον χώρο.

Ιαπωνία - Cat Tree House

Κάθε επίπεδο της σπειροειδούς σκάλας στεγάζει διαφορετικά δωμάτια και παρέχει άνετα σημεία για να χαλαρώσουν οι γάτες. Κάποια από τα δωμάτια χρησιμεύουν επίσης ως κρυψώνες όταν φτάνουν απροσδόκητοι επισκέπτες, καθιστώντας το σπίτι τόσο λειτουργικό για τα αιλουροειδή όσο και για τους ανθρώπους του.

Cat Tree House Japan Tan Yamanouchi AWGL Cat Tree House Japan Tan Yamanouchi AWGL

Η σπειροειδής σκάλα λειτουργεί ακόμη και ως βιβλιοθήκη με ράφια να κρέμονται από τον τοίχο: ένα καταφύγιο για τις γάτες να χαλαρώνουν και για τους ανθρώπους να απολαμβάνουν ένα καλό βιβλίο.

Τα παράθυρα είναι τοποθετημένα παντού, επιτρέποντας στις γάτες να απολαμβάνουν την εξωτερική θέα.

Ιαπωνία - Cat Tree House

Ιαπωνία - Cat Tree House Ιαπωνία - Cat Tree House
* Στην Ιαπωνία, τα κατοικίδια, ειδικά οι γάτες, κατέχουν μια ιδιαίτερη θέση στις καρδιές των ανθρώπων, με δέκα φορές περισσότερες γάτες- κατοικίδια αναλογικά σε σχέση με τα νεογέννητα μωρά.

Ιαπωνία - Cat Tree House Cat Tree House Japan Tan Yamanouchi AWGL Cat Tree House Japan Tan Yamanouchi AWGL Cat Tree House Japan Tan Yamanouchi AWGL Cat Tree House Japan Tan Yamanouchi AWGL Cat Tree House Japan Tan Yamanouchi AWGL Ιαπωνία - Cat Tree House Ιαπωνία - Cat Tree House Cat Tree House Japan Tan Yamanouchi AWGL

Source | design/milk

More Stories
GB 2 WEB
Ξεχωριστές προτάσεις για το Πάσχα στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία
DIDÉE.GR