Quantcast
ezgif.com webp to jpg 2 1

Το Atelier l’Abri δημιούργησε design καταφύγια στο δάσος του Κεμπέκ

Το καναδικό αρχιτεκτονικό στούντιο Atelier l’Abri έχτισε μια σειρά από κτίρια A-Frame στην τοποθεσία Farouche Tremblant στο Εθνικό Πάρκο Mon-Tremblant του Κεμπέκ.

Με σκοπό να αναδείξει την πλούσια βλάστηση της περιοχής, το Atelier l’Abri δημιούργησε ένα συγκρότημα -που περιλαμβάνει ένα καφέ, ένα αγρόκτημα και τέσσερις καμπίνες που προορίζονται για ενοικίαση- κατάλληλo ως ορμητήριο για όλους εκείνους που θέλουν να εξερευνήσουν τον κοντινό ποταμό του Διαβόλου και την κοιλάδα του.

Οι τέσσερις καμπίνες έχουν τριγωνικές οροφές με επένδυση από πέτρα. Καθεμία διαθέτει ένα king-size κρεβάτι, καναπέ και σόμπα υγραερίου και συνδέονται μεταξύ τους με μονοπάτι.

farouche tremblant atelier labri cabin canada

Το γυάλινο αέτωμα και οι μικρές βεράντες επιτρέπουν στους επισκέπτες να απολαμβάνουν τη θέα στο τοπίο από μέσα ή και έξω από τα καταφύγια.

farouche tremblant atelier labri cabin canada

farouche tremblant atelier labri cabin canada

“Οι καμπίνες, αν και πολύ μικρές, είναι σχεδιασμένες για να βιώνει ο επισκέπτης την ομορφιά της τοποθεσίας και τις τέσσερις εποχές”, είπε στο Dezeen ο συν-ιδρυτής του Atelier l’Abri, Nicolas Lapierre.

Το κτίριο της καφετέριας έχει στέγη από χάλυβα στο χρώμα του κάρβουνου και τοίχους ντυμένους με τοπικό ξύλο, ενώ διαθέτει σάλα με μεγάλα παράθυρα και θέα στο ποτάμι και τα βουνά.

farouche tremblant atelier labri cabin canada

Οι επισκέπτες εισέρχονται στο καφέ Farouche Tremblant μέσω μιας μικρής αγοράς που πουλά εποχιακά προϊόντα που καλλιεργούνται στο κοντινό αγρόκτημα λαχανικών, το οποίο εκτείνεται σε σχεδόν εκατό στρέμματα μαζί με τον αχυρώνα.

farouche tremblant atelier labri cabin canada

“Οι δομές των καμπινών εμπνεύστηκαν από τις εξοχικές κατοικίες των δεκαετιών του 1950 και του 1960, ενώ τα μεγαλύτερα κτίρια για το καφέ και την αγροικία εμπνεύστηκαν από την τοπική αρχιτεκτονική”, είπε ο Lapierre.

Οι καμπίνες κατασκευάστηκαν από χάλυβα χωρίς τσιμέντο, μειώνοντας έτσι την επίδραση στο τοπίο, ενώ το καφενείο και ο αχυρώνας κατασκευάστηκαν με τσιμεντένιες πλάκες και θεμέλια.

farouche tremblant atelier labri cabin canada

Φωτογραφίες |Raphaël Thibodeau

Source | Dezeen

More Stories
Lemon 4
Το “Lemon” γιορτάζει 6 χρόνια στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
DIDÉE.GR