Quantcast
Croft 3 01 1

To design studio Fardaa μετατρέπει σε εστιατόριο έναν ερειπωμένο αχυρώνα στη Σκωτία

Ένας εγκαταλελειμμένος αχυρώνας στο Isle of Mull της Σκωτίας μετατράπηκε σε ένα μινιμαλιστικό εστιατόριο από το design studio Fardaa.

Το νησί φιλοξενεί περίπου 2.800 ανθρώπους και προσελκύει χιλιάδες τουρίστες ετησίως χάρη στη φυσική ομορφιά και την πλούσια άγρια ζωή του. Η ιδιοκτήτρια και διευθύντρια του εστιατορίου Croft 3, Jeanete Cutlack, αγόρασε το ερειπωμένο κτίριο το 2019 με την πρόθεση να ανοίξει ένα εστιατόριο με επίκεντρο την κοινότητα και ανέθεσε στον παιδικό της φίλο και αρχιτέκτονα Edward Farleigh-Dastmalchi -ιδρυτή του studio- το συγκεκριμένο project.

Fardaa Croft 3

Ο ιδρυτής του στούντιο Fardaa αποκατέστησε ό,τι είχε απομείνει από τον πέτρινο αχυρώνα, χρησιμοποιώντας βασάλτη και ασβεστοκονίαμα για τη δημιουργία του χώρου της τραπεζαρίας.

Τα αρχικά ανοίγματα επεκτάθηκαν για την επίτευξη μεγαλύτερης θέας.

Fardaa Croft 3 Croft 3

Η χρήση της πέτρας και του ξύλου παραπέμπουν σκόπιμα στην τραχύτητα του νησιού με έναν μινιμαλιστικό τρόπο.

Fardaa Croft 3

Fardaa Croft 3

Η σάλα διαθέτει μακριές κοινόχρηστες τραπεζαρίες οι οποίες συνοδεύονται από καρέκλες των οποίων ο πράσινος σκελετός δίνει χρώμα στον χώρο.

Μια νέα πτέρυγα στεγάζει την κουζίνα και χώρο επισκεπτών.

Croft 3

Το μενού του Croft 3 είναι μικρό και με βάση την εποχή. Το κρέας και τα ψάρια, όπως καπνιστή πέστροφα και αστακός, προέρχονται από το νησί, ενώ τις Κυριακές το εστιατόριο σερβίρει κλασικό δείπνο με ψητό μοσχάρι.

Croft 3 Croft 3

Croft 3, Fanmore, Isle of Mull, PA73 6LX

Source | The Spaces

More Stories
GB 2 WEB
Ξεχωριστές προτάσεις για το Πάσχα στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία
DIDÉE.GR