Quantcast
Norwegian home with white walls and a dark wood kitchen1

Κατοικία στη Νορβηγία με αρμονικές αντιθέσεις γίνεται συνώνυμο της λιτής scandi αισθητικής

Με βασικό χαρακτηριστικό την αντίθεση που δημιουργούν οι λευκοί τοίχοι με μια ποικιλία αποχρώσεων του καφέ, η μίνιμαλ αυτή κατοικία που βρίσκεται στη Νορβηγία αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα σκανδιναβικής απλότητας και ισορροπίας.

Η κουζίνα είναι ο κεντρικός “κόμβος” στην κατοικία. H οβάλ τραπεζαρία η οποία βρίσκεται ανάμεσα στην κουζίνα και το σαλόνι είναι από ανοιχτόχρωμο ξύλο και εναρμονίζεται με το ξύλινο δάπεδο. Επιπλέον διαθέτει ένα μείγμα από καρέκλες διαφορετικού χρώματος και υλικού, επιλογή που υποδεικνύει την ύπαρξη διάθεσης για λιγότερη αυστηρότητα, επιλεκτικά.

Μίνιμαλ κατοικία στη Νορβηγία

Οι λευκοί τοίχοι της κουζίνας, ο πάγκος από μπεζ πέτρα και ο λευκός νεροχύτης έρχονται σε αντίθεση με το “πλωτό” ράφι και με τα ντουλάπια της κουζίνας, όλα κατασκευασμένα από σκούρο ξύλο, τα οποία προσθέτουν έναν όμορφο σκούρο τόνο στο διαμέρισμα, ο οποίος συναντάται και στο χρώμα του καναπέ.

Μίνιμαλ κατοικία στη Νορβηγία

Για να επιτευχθεί λειτουργικότητα στην κουζίνα έχουν τοποθετηθεί και ψηλά ντουλάπια που περιέχουν τις συσκευές, όλα σε λευκό χρώμα ώστε να μην καταλαμβάνουν πολύ χώρο οπτικά.

Μίνιμαλ κατοικία στη Νορβηγία

Οι λεπτές μπεζ κουρτίνες δίπλα στο παράθυρο της κουζίνας φιλτράρουν το φως της ημέρας που εισέρχεται στον χώρο και τον κάνουν πιο απαλό και πιο ζεστό.

Το σαλόνι είναι διακοσμημένο με κομψό, αλλά minimal τρόπο και -όπως και στην κουζίνα- οι τοίχοι είναι όλοι βαμμένοι λευκοί. Τα λευκά έπιπλα και το αφράτο χαλί  δημιουργούν το τέλειο σκηνικό για τον καφέ καναπέ Togo, ο οποίος ξεχωρίζει.

Μίνιμαλ κατοικία στη Νορβηγία

Πίσω από τον καναπέ, ένα μικρό μέρος του τοίχου έχει βαμμένο λευκό τούβλο, το οποίο προσθέτει μια industrial υφή στο σκηνικό. Το λευκό φωτιστικό Flos 265 και το μικρό έργο τέχνης διακοσμούν τον τοίχο πάνω από τον καναπέ με κομψό αλλά και διακριτικό τρόπο. Επιπλέον τα ράφια σε λευκό και ξύλο είναι το σημείο που διακρίνεται η φιλοσοφία του ιδιοκτήτη μιας και εκτίθενται βιβλία, αξεσουάρ και ένα φωτιστικό προσωπικής συλλογής.

Μίνιμαλ κατοικία στη Νορβηγία

Τα υπνοδωμάτια έχουν διακοσμηθεί με άκρως λιτή αισθητική όπως και τα τα μπάνια με βασικά υλικά το τσιμέντο και το μάρμαρο.

Το γκρι κρεβάτι και το ξύλινο κομοδίνο είναι τα κύρια στοιχεία του master υπνοδωματίου. Το λευκό κρεμαστό φωτιστικό, τα λευκά κλινοσκεπάσματα και το λευκό φωτιστικό τοίχου συνδυάζονται με τους λευκούς τοίχους, με αποτέλεσμα μια αρμονική εμφάνιση.

Μίνιμαλ κατοικία στη Νορβηγία

Το guest υπνοδωμάτιο που έχει δημιουργηθεί στην κατοικία, είναι διακοσμημένο με πιο ζεστά χρώματα στα υφάσματα: μπεζ λινές κουρτίνες και ένα κάλυμμα κρεβατιού από τερακότα δημιουργώντας μια ακόμη αντίθεση και σε αυτόν τον χώρο.

Μίνιμαλ κατοικία στη Νορβηγία

Ο μοντέρνος διάδρομος χαρακτηρίζεται από τον συνδυασμό δυο διαφορετικών υλικών στο δάπεδο -σκυρόδεμα και ξύλο- τα οποία “συναντώνται” σε μια καμπύλη γραμμή. Ο καθρέφτης  αντανακλά το φως της ημέρας στον χώρο του διαδρόμου.

Μίνιμαλ κατοικία στη Νορβηγία

Ο μαύρος νιπτήρας, η βρύση και τα μαύρα φωτιστικά ξεχωρίζουν από τα λευκά μαρμάρινα πλακάκια στο μπάνιο, τα οποία αντικατοπτρίζονται στον μεγάλο καθρέφτη ακριβώς από πάνω.

Μίνιμαλ κατοικία στη Νορβηγία

Φωτογραφίες |Dag Sandven

Source | Coco Lapine Design

More Stories
GB 2 WEB
Ξεχωριστές προτάσεις για το Πάσχα στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία
DIDÉE.GR