Quantcast
GrosvenorRd Twickenham LowRes 58 (1)

Η εντυπωσιακά απλή και γεμάτη σχεδιαστικές λεπτομέρειες κατοικία στο Twickenham του Λονδίνου

Το ακίνητο στο Twickenham χρονολογείται από τις αρχές του 1900, κάτι που μαρτυρά η κατασκευή του η οποία είναι λαξευτή τοιχοποιία, ένας από τους παλαιότερους τρόπους κατασκευής λιθοδομών. Οι σημερινοί ιδιοκτήτες φρόντισαν να το ανακαινίσουν με αποτέλεσμα μια κατοικία δύο υπνοδωματίων που μαρτυρά την ιστορία της έχοντας όμως δεχθεί τονωτικές ενέσεις σύγχρονου design.

H στιβαρή παλέτα υλικών του κτηρίου παραπέμπει σε βιομηχανική αισθητική, όπως ο χάλυβας που έχει χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή σκαλοπατιών που συνδέουν τα χωριστά επίπεδα του σπιτιού και τα πολλά εκτεθειμένα τούβλα και δοκάρια από ξύλο πεύκου.

Twickenham Κατοικία

Το πατιναρισμένο σκυρόδεμα και το ξύλο δρυός που έχει χρησιμοποιηθεί λειτουργεί σαν γέφυρα μεταξύ της παλιάς και της νέας βιομηχανικής εποχής, δημιουργώντας μια αίσθηση οπτικής σύνδεσης στους χώρους. Τα παράθυρα από γυαλί τύπου Crittall εκτείνονται σε όλο το ύψος των δύο ορόφων, επιτρέποντας στο φως να εισχωρήσει ακόμα και στις βαθύτερες εσοχές των χώρων.

Twickenham Κατοικία Twickenham Κατοικία

Η κουζίνα διαθέτει ντουλάπια που έχουν κατασκευαστεί από ξύλο βελανιδιάς αλλά και ανοιχτά ράφια και τον πάγκο εργασίας από υλικό Corian που δίνει ομοιογένεια.  Τα προκατασκευασμένα πάνελ από σκυρόδεμα ενισχύουν τη βιομηχανική αισθητική και λειτουργούν ως διαχωριστικά από το σαλόνι.

Twickenham Κατοικία

Twickenham Κατοικία Twickenham Κατοικία Twickenham Κατοικία Twickenham Κατοικία Twickenham Κατοικία Twickenham Κατοικία

Source | The Spaces

More Stories
Lemon 4
Το “Lemon” γιορτάζει 6 χρόνια στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
DIDÉE.GR