Quantcast
hw studio casa enso II hero

Casa Enso II: Η κατοικία που ενσωματώνεται φυσικά στο άγριο τοπίο του San Miguel de Allende

Το HW Studio Arquitectos ολοκλήρωσε το project της κατασκευής του σπιτιού Casa Enso II, με υπαίθριους διαδρόμους και αυλές κρυμμένες ανάμεσα σε λαξευμένους πέτρινους τοίχους στο San Miguel de Allende του Μεξικού.

Με έδρα την πόλη της Μορέλια, η ομάδα του HW Studio Arquitectos δημιούργησε ένα σπίτι 250 τετραγωνικών μέτρων, που το ονόμασε Casa Enso II, βασιζόμενη στην παράδοση, τον πολιτισμό και την τοπική ιστορία της περιοχής Γκουαναχουάτο.

Διατεταγμένοι σε σταυρό, οι τοίχοι στο χρώμα της άμμου, σχηματίζουν τέσσερα τεταρτημόρια που πλαισιώνουν τους υπόλοιπους χώρους και τα πέτρινα σοκάκια του υπαίθριου χώρου.

hw studio casa enso II

“Η διάταξη αυτή σε κάνει να έρχεσαι σε επαφή με τη γη, τον αέρα και τη φύση που πλαισιώνει το τοπίο ενώ ταυτόχρονα αποτελεί φυσικό μέρος του”, δήλωσε ο επικεφαλής αρχιτέκτονας Rogelio Vallejo Bores.

Το νοτιοδυτικό τεταρτημόριο χρησιμεύει ως είσοδος, ενώ το βορειοδυτικό τεταρτημόριο προορίζεται για στάθμευση με τα υπάρχοντα δέντρα να σκιάζουν τα αυτοκίνητα από τον ήλιο. Στο βορειοανατολικό τεταρτημόριο βρίσκεται το σπίτι του ενός υπνοδωματίου.  Οι πέτρινοι τοίχοι της κατοικίας διακόπτονται από ένα σχεδόν αόρατο γυαλί-πάνελ που εκτείνεται από το δάπεδο μέχρι την οροφή και εξασφαλίζει μια συνέχεια με τον άνυδρο εξωτερικό χώρο.

hw studio casa enso II

Το τελευταίο τεταρτημόριο διαθέτει ξεχωριστό διώροφο χώρο γραφείων.

hw studio casa enso II

Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στην κατανομή και την τοποθέτηση της πέτρας, η οποία εξήχθη μόλις 20 λεπτά μακριά από τον χώρο, εξήγησαν οι αρχιτέκτονες. Οι περιορισμένοι πόροι απαιτούσαν από την ομάδα να είναι ακριβής, τακτική και αποτελεσματική για να ανταποκριθεί στις οικονομικές και αρχιτεκτονικές προσδοκίες.

Τα φωτοβολταϊκά πάνελ μειώνουν την κατανάλωση ενέργειας του σπιτιού.

“Τα πάντα έχουν αναφορές στο παρελθόν. Αυτό το σπίτι βασίζεται στην κλασική μοντέρνα αρχιτεκτονική σε συνδυασμό με τη μεξικανική παράδοση, συνδέοντάς μας αυτόματα με τον Luis Barragan“. καταλήγει ο Rogelio Vallejo Bores.

hw studio casa enso II

Φωτογραφίες | César Béjar

Source | Dezeen

More Stories
likewomangr schiaparelli sneakers 1 10a15e6d (1)
Schiaparelli Couture: Τα χρυσά trainers δια χειρός Daniel Roseberry
DIDÉE.GR