Quantcast
ludwig godefroy brutalist fortress mexico

Ο Ludwig Godefroy δημιούργησε ένα μπρουταλιστικό σπίτι κυβικού σχήματος στο Μεξικό

Ο αρχιτέκτονας Ludwig Godefroy, με έδρα την Πόλη του Μεξικό, σχεδίασε μια μπρουταλιστική εξοχική κατοικία από σκυρόδεμα σε ένα πευκοδάσος που ονομάζεται Casa Alférez.

Η κατοικία ολοκληρώθηκε το 2023 στην περιοχή Alférez και βρίσκεται περίπου μια ώρα έξω από την Πόλη του Μεξικό. Πρόκειται για μια δομή δύο υπνοδωματίων με ιδιαίτερο σχεδιασμό και “αιχμηρές” κατασκευαστικές λεπτομέρειες. “Ήθελα το σπίτι να μοιάζει με έναν κύβο που έπεσε στο δάσος ανάμεσα στα δέντρα”, είπε ο Ludwig Godefroy.

ludwig godefroy casa alferez architecture

Από έξω, ο κύβος φαίνεται αδιαπέραστος, σαν μια συμπαγής μάζα από σκυρόδεμα και ξύλο.

Ένας κεκλιμένος τοίχος ο οποίος δημιουργεί ένα φράγμα κατά μήκος του διαδρόμου της εισόδου μπροστά από την πόρτα και λιτά παράθυρα συνθέτουν την πρόσοψη.

Το ισόγειο έχει ψηλά παράθυρα, ενώ η δομή χυμένου σκυροδέματος ισορροπεί παιχνιδιάρικα με την κεκλιμένη τοπογραφία. Λόγω του δύσκολου εδάφους, ο αρχιτέκτονας έδωσε προτεραιότητα στο ύψος έναντι του πλάτους με μια βάση 81 τετραγωνικών μέτρων.

Οι χώροι είναι διαμορφωμένοι σε επίπεδα, δίνοντας στο σπίτι την αίσθηση και την αναλογία ενός καθεδρικού ναού στο εσωτερικό, με το φως να εισέρχεται παντού μέσα από τα ψηλά παράθυρα και τους φεγγίτες στην οροφή.

ludwig godefroy casa alferez architecture

Αποτελούμενα από πέντε ημιεπίπεδα, τα δωμάτια διαθέτουν εντοιχισμένα έπιπλα από σκυρόδεμα και ξύλινα δάπεδα.

ludwig godefroy casa alferez architecture  casa alferez architecture

Η διάταξη παραθύρων και πορτών, θυμίζουν τη Notre Dame du Haut του Ελβετο-Γάλλου αρχιτέκτονα Le Corbusier με φαινομενικά ασύμμετρες κλίμακες που έρχονται σε αντίθεση με τη μάζα του σκυροδέματος.

casa alferez architecture

Φωτογραφίες | Rory Gardiner

Source | Dezeen

More Stories
Grande Bretagne web
150 Χρόνια Μεγάλη Βρεταννία: Always Grand
DIDÉE.GR