Quantcast
mimosa open air cinema boysplaynice 17 1600 1024x683 (1)

Kino Narodka: Το γραφείο Mimosa Architects αναβιώνει έναν θερινό κινηματογράφο στην Τσεχία

Οι ταινίες αποτέλεσαν την έμπνευση για τον σχεδιασμό του υπαίθριου κινηματογράφου Kino Narodka στην πόλη Prachatice της Τσεχίας από το studio Mimosa Architects.

Η ομάδα του αρχιτεκτονικού γραφείου είχε αποστολή την αναβίωση και εκσυγχρονισμό του υπαίθριου συγκροτήματος κινηματογράφου, το οποίο ήταν σε εγκατάλειψη. Η λειτουργία και τεχνολογία του κινηματογράφου, όπως τα φιλμ που περνούν μέσα από τον προβολέα, αποτέλεσαν έμπνευση για τον σχεδιασμό κάτι που φαίνεται στην αναδιπλούμενη οροφή, με σχοινιά, τροχαλίες και μουσαμά.

mimosa open air cinema Kino Narodka mimosa open air cinema Kino Narodka

Τα παλιά κτίρια του κινηματογράφου και ο αρχικός τοίχος προβολής που έκρυβε τη θέα στο παρακείμενο πάρκο Štěpánka κατεδαφίστηκαν, ενώ οι θέσεις μειώθηκαν -από 800 έγιναν 350- εξασφαλίζοντας χώρο διαθέσιμο για δημιουργία μιας ζώνης μόνωσης του ήχου. Τρεις νέες μικρότερες κατασκευές ανεγέρθηκαν στη θέση τους για να στεγάσουν το ταμείο, την αίθουσα των μηχανημάτων προβολής και τις τουαλέτες του θερινού κινηματογράφου Kino Narodka.

mimosa open air cinema Kino Narodka mimosa open air cinema

Εν τω μεταξύ, η περίτεχνη οροφή προσθέτει δραματικότητα δημιουργώντας “παιχνίδι” ανάμεσα στη σκιά και το φως.

mimosa open air cinema

Οι τοίχοι από γρανίτη εναρμονίζονται με τη λιθοδομή που δεσπόζει σε πολλά κτίσματα της πόλης και στο πρόσφατα ανακαινισμένο πάρκο Štěpánka.

mimosa open air cinema Kino Narodka mimosa open air cinema mimosa open air cinema

Source | The Spaces

More Stories
Lemon 4
Το “Lemon” γιορτάζει 6 χρόνια στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
DIDÉE.GR