Quantcast
leandro garcia brigadeiro apartment dezeen hero2 1704x958 (1)

Ζευγάρι αρχιτεκτόνων από τη Βραζιλία ανακαίνισε ένα διαμέρισμα της δεκαετίας του 1970

Το ζευγάρι αρχιτεκτόνων Leandro Garcia και Amanda Dalla-Bona ανακαίνισαν για ιδιοκατοίκηση ένα διαμέρισμα της δεκαετίας του 1970 στη Βραζιλία, και συγκεκριμένα στην Κουριτίμπα, διαμορφώνοντας εκ νέου τη διάταξη των χώρων του.

Το Brigadeiro Apartment -όπως ονομάζεται-  ανήκε στην οικογένεια της Dalla-Bona από τη δεκαετία του 1980. Εκείνη και ο σύντροφός της αποφάσισαν να αναδιαμορφώσουν τους εσωτερικούς χώρους για να εναρμονιστούν καλύτερα με τις ανάγκες τους.

“Από το διαμέρισμα η θέα είναι εντυπωσιακή. Μας συνεπήρε το φυσικό φως, ο ήλιος και ο αέρας που έμπαινε από τα παράθυρα”, είπε το ζευγάρι.

Η ανακαίνιση ήταν ριζική και χρειάστηκε να αλλαχθούν όλα τα ηλεκτρικά και υδραυλικά συστήματα, ενώ η διάταξη των χώρων διαφοροποιήθηκε. Τα τρία υπνοδωμάτια που προϋπήρχαν έγιναν δύο για να δημιουργηθεί χώρος για μεγαλύτερο σαλόνι και τραπεζαρία.

Ανακαινισμένο διαμέρισμα στη Βραζιλία Ανακαινισμένο διαμέρισμα στη Βραζιλία

Αρχικά χαρακτηριστικά, όπως τα κουφώματα και το παρκέ δάπεδο, διατηρήθηκαν – αφού αποκαταστάθηκαν. Στην κουζίνα προστέθηκαν πάγκοι Terrazzo και πλακάκια, ενώ μια τσιμεντένια στήλη στο σαλόνι αφέθηκε εκτεθειμένη. Ο υπόλοιπος χώρος του σαλονιού φωτίζεται από λευκούς τοίχους και ημιδιαφανείς κουρτίνες.

Ανακαινισμένο διαμέρισμα στη Βραζιλία

Μια ποικιλία από vintage αλλά και μοντέρνα έπιπλα –κυρίως από σχεδιαστές από τη Βραζιλία– προσθέτουν χρώμα και χαρακτήρα στους εσωτερικούς χώρους, ενώ επιλέχθηκαν με γνώμονα την καταλληλότητά τους για συζητήσεις και διαβάσματα, επισήμανε το ζευγάρι.

Ανακαινισμένο διαμέρισμα στη Βραζιλία

Ο Garcia και η Dalla-Bona σχεδίασαν την ξύλινη τραπεζαρία μήκους 4,5 μέτρων για να φιλοξενεί τις διάφορες καθημερινές τους δραστηριότητες, τους φίλους και την οικογένειά τους.

Ανακαινισμένο διαμέρισμα στη Βραζιλία

Στο μπάνιο, το δάπεδο και οι τοίχοι καλύπτονται με μικρά λευκά πλακάκια για μια καθαρή, μινιμαλιστική εμφάνιση.

 leandro garcia brigadeiro apartment

Φωτογραφίες | Fran Parente

Source | Dezeen

More Stories
Lemon 4
Το “Lemon” γιορτάζει 6 χρόνια στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
DIDÉE.GR